Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Повістки на блокпостах: в МВС попередили українців про важливі зміни

Крім того, в Міноборони пояснили, чи потрібне зараз проведення додаткової хвилі мобілізації

Колаж: Pro Гроші

Українцям пояснили, чи будуть роздавати повістки на блокпостах

Колаж: Pro Гроші

В Україні немає потреби вручати повістки військовозобов'язаним на блокпостах.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі телемарафону.

За його словами, сьогодні вистачає добровольців серед українських чоловіків для того, щоб служити в лавах ЗСУ.

"Сьогодні ми маємо велику кількість добровольців, які приходять у відповідні пункти комплектування для того, щоб бути мобілізованими до лав ЗСУ. Тому сьогодні, спілкуючись з нашими Збройними силами, я розумію, що вони мають можливість уже відбирати найкращих з охочих. Тому зараз немає потреби закликати когось на блокпостах", – пояснив міністр.

Чи буде додаткова хвиля мобілізації

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, наразі такої потреби немає.

"Говорити про те, що на цей момент нам потрібна додаткова мобілізація – питання поки що так не стоїть. У нас достатньо сьогодні людей у Збройних силах України й взагалі в секторі безпеки та оборони", – пояснив він.

Натомість Резніков повідомив, що Україні потрібно більше зброї – "починаючи від артилерії, снарядів до неї, броньованих автомашин, танків, літаків".

"Партнери знають цей наш перелік для того, щоб наші хлопці та дівчата могли на фронті бути успішнішими, ефективнішими, як ми це вже демонструємо 9 місяців", – додав міністр.

Де можуть вручати повістки

Начальник Львівського обласного центра комплектування та соціальної підтримки полковник Олександр Тіщенко пояснив, що повістки роздають в громадських місцях, щоб охопити якомога більше людей. Тому їх можна отримати на вокзалі, площі, великій вулиці, у торговому центрі.

"Ці заходи планувались якраз для того, щоб виявити чоловіків, які не стали на військовий облік. Якби наші громадяни не порушували законів, потреби б у таких заходах не було", – запевнив Тіщенко.

За його словами, роздача повісток на вулицях ― крок, обмежений законодавством. Зараз це здійснюється для впорядкування даних та організації зрозумілої бази інформації. Усіх підряд мобілізувати не збираються.

"Нам не потрібно вже і всіх до війська, нам потрібні фахівці, які затребувані зараз. Тому, якщо не буде іншого законодавчого інструменту для впорядкування обліку, нам доведеться і надалі проводити заходи оповіщення та уточнення даних в людних місцях", – додав військовий.

Раніше ми пояснювали, як обирають військову спеціальність та чи можна її змінити. Також ми писали про те, яку виплату отримують військові у разі поранення та які документи потрібні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.