Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мобілізація в Україні. Де ви можете отримати повістку після продовження воєнного стану

Ці заходи необхідні для того, щоб виявити чоловіків, які не стали на військовий облік, адже більшість ховається від свого конституційного обов’язку, говорять експерти

Колаж: Pro Гроші

В Україні є кілька видів повісток

Колаж: Pro Гроші

В Україні знову продовжили воєнний стан. Військове керівництво не оголошувало про нові зміни у мобілізації чоловіків та жінок взимку. Однак людей починає цікавити питання про те, чи будуть продовжувати на вулицях міст роздавати повістки.

Про це пише ТСН.

В громадських місцях роздають повістки, щоб охопити якомога більше людей. Тому відповідний документ ви можете отримати на вокзалі, площі, великій вулиці, у торговому центрі, тощо.

"Ці заходи планувались якраз для того, щоб виявити чоловіків, які не стали на військовий облік. Якби наші громадяни не порушували законів, потреби б у таких заходах не було. Та, на превеликий жаль, таким чином деякі особи пробують ховатись від виконання свого конституційного обов’язку", ― наголосив начальник Львівського обласного центра комплектування та соціальної підтримки полковник Олександр Тіщенко.

Роздача повісток на вулицях ― крок, обмежений законодавством. Зараз це здійснюється для впорядкування даних та організації зрозумілої бази інформації. Усіх підряд мобілізувати не збираються.

"Нам не потрібно вже і всіх до війська, нам потрібні фахівці, які затребувані зараз. Тому, якщо не буде іншого законодавчого інструменту для впорядкування обліку, нам доведеться і надалі проводити заходи оповіщення та уточнення даних в людних місцях. Ну і додам, що мобілізаційні заходи, зокрема, оповіщення військовозобов'язаних, будуть проводитися за необхідності й впродовж дії воєнного стану", – підкреслив начальник Львівського обласного ЦК.

Які види повісток бувають в Україні

Повістка для уточнення облікових даних. Видається для уточнення облікових даних. Також її отримують, щоб з'ясувати, чи має особа відстрочку. В цей час подаються всі документи, які надають право на відстрочку або звільнення від військової служби у воєнний час.

Після цього вас можуть направити на проходження військово-лікарської комісії. За результатами видається або висновок про відстрочку з дообстеження, або висновок з дозволом служити, або висновок про непридатність з винятком з реєстру.

Мобілізаційне розпорядження. Повістка, яка видається людям, які не мають підстав для звільнення чи відстрочки, а також придатні за рішенням ЛВК. Вона зобов’язує прибути на збірний пункт у вказаний час.

Раніше ми писали про те, що Зеленський підписав закон про військовий облік жінок. Також ми пояснювали, чи планують посилювати мобілізацію в Україні та які спеціальності найбільш затребувані.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.