Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Повернути херсонського єнота: кого українці хочуть віддати в обмін на тварину

На сайті президента України з'явилася петиція з пропозицією щодо обміну єнота, якого викрали окупанти

Фото: Heathcliff O'Malley, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Окупанти, коли тікали з Херсона, викрали єнота з місцевого зоопарку

Фото: Heathcliff O'Malley, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці пропонують обміняти викраденого єнота з Херсонського зоопарку на пам'ятник Катерині II в Одесі.

Таку петицію опублікували українці на сайті Електронних петицій президенту.

Петиція вже зібрала понад 4,5 тисячі голосів. Для того, щоб президент розглянув її, необхідно зібрати 25 тис. голосів.

Нагадаємо, 12 листопада засновник руху UAnimals Олександр Тодорчук повідомив про те, що окупанти, коли тікали з Херсона, вивезли з місцевого зоопарку єнота.

"Варто уточнити, що єнота із зоопарку Херсона вкрав не просто якийсь дурний солдат, а саме російське командування. У Крим вони вивезли більшу частину колекції зоопарку : від лами й вовка до віслюка і білок", – написав Тодорчук у себе на сторінці в Facebook.

Укрпошта випустить марку з "тим самим" єнотом

Укрпошта анонсувала випуск нової марки воєнного часу, яку присвятять відразу двом темам.

За словами гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського, після марки з херсонським кавуном, українці просять випустити марку з мелітопольською черешнею та "тим самим" єнотом.

"Проте, на всі події марок не вистачить, то, може, поєднаємо?", – запропонував Смілянський.

Як відновлюється Херсон після деокупації

До початку повномасштабної війни Херсон живило три магістральні лінії електропередачі. На жаль, всі вони зруйновані. Фахівці не мали доступу до об’єктів й не розуміли ступінь пошкодження.

Херсонобленерго наразі концентрує сили на лінії електропередачі, яка йде з Миколаєва, її зможуть відновити якнайшвидше. Для цього необхідно відновити зруйновану інфраструктуру: понад 70 прольотів лінії електропередачі та дві опори.

Операційний директор VS Energy Володимир Гетманов прогнозує, що електропостачання може відновитися протягом 14-21 днів. Але ці терміни можуть змінюватися під час проведення відновлювальних робіт.

Відновлювати роботу об'єктів місцевому обленерго допомагають енергетики з інших міст – Одеси, Дніпра, Житомира, Кропивницького, Чернівців, Рівного. Наразі у Херсоні рівень споживання електроенергії буде набагато менший, ніж до війни, багато людей виїхало, а промисловість не працює. Тому однієї лінії електропередач на перший час має вистачити.

Також відновлення лінії електропередачі дозволить повернути в Миколаїв чисту воду, тому що саме вона живила електроенергією інфраструктуру, яка подає в місто воду.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як можна допомогти мешканцям деокупованого Херсона. Також ми розповідали, як деокупація Херсона вплине на економіку України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.