Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Повернення акцизу на пальне: як розподілять кошти між місцевими бюджетами

У Мінфіні повідомили, що місцеві бюджети отримають належну їм частину акцизу з пального

Фото: ОККО, Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Бюджети отримають належну їм частину акцизу з пального

Фото: ОККО, Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Кабінет Міністрів затвердив зміни до Порядку зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду відповідних бюджетів місцевого самоврядування.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Постанова встановлює частки для автоматичного розподілу між місцевими бюджетами частини (13,44%) акцизного податку з пального у другому півріччі 2022 року.

Зазначені частки виходять з обсягів реалізованого пального на відповідній території за перше півріччя 2022 року – з урахуванням даних реєстраторів розрахункових операцій згідно з інформацією ДПС.

Станом на 26 вересня з липня 2022 року на окремому балансовому рахунку Казначейства накопичено 20,5 млн грн нерозподілених надходжень частини (13,44%) акцизного податку з пального.

Розподіл зазначених коштів між місцевими бюджетами Казначейство розпочне одразу після набрання чинності даної постанови.

Для порівняння, за липень-серпень 2021 року такі надходження становили 1 763,8 млн гривень.

Значне зменшення надходжень акцизного податку з пального у 2022 році проти минулого року відбулося внаслідок запровадження нульових ставок акцизного податку майже на всі види пального з березня 2022 року.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила рішення повернути акцизи на пальне, що є досить очікуваним кроком, однак не на жарт розхвилювало українців, які очікують зростання цін на АЗС.

Директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн розповів, що принесе повернення податків і чи очікувати цінового вибуху.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.