Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Попри вихід РФ із зернової угоди: з українських портів вийшли судна з продовольством

Організація об'єднаних націй та Туреччина погодили рух суден гуманітарним коридором на 31 жовтня

Фото: Мінінфраструктури, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Усього вийшло 12 суден

Фото: Мінінфраструктури, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У понеділок, 31 жовтня, з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" вийшли 12 суден з 354,5 тисяч тонн агропродукції до країн Африки, Азії та Європи.

Про це повідомило Міністерство інфраструктури України.

Серед суден – балкер IKARIA ANGEL з українською пшеницею для Ефіопії, яка перебуває на межі голоду.

Окрім цього, прохід до українських портів під завантаження дозволений 4 суднам, які напередодні пройшли інспекцію СКЦ за участі всіх сторін, включаючи представників Росії.

У відомстві наголосили, що рух суден гуманітарним коридором на 31 жовтня погодили ООН і Туреччина.

При цьому представники ООН та Туреччини ведуть перемовини з делегацією Росії та продовжують шукати рішення для повноцінної реалізації "зернової ініціативи".

Згідно з пропозицією Об’єднаного Координаційного Центру (СКЦ), представники ООН та Туреччини передбачають роботу 10 інспекційних груп для перевірки 40 суден. Представники України прийняли пропозицію, представників Російської Федерації поінформували.

Росія вийшла із зернової угоди

29 жовтня у Міноборони РФ заявили про теракт, що нібито здійснили бійці 73-го спеццентру морських операцій, яких тренували представники ВМС Великої Британії. Цих же представників Британії росіяни звинуватили в організації вибухів на газопроводах "Північний потік" і "Північний потік-2".

Окупанти підтвердили пошкодження тральщика "Іван Голубець", але воно нібито незначне. Вони також вказали, що атаки зазнали кораблі, які задіяні в "зерновому" коридорі. Зрештою Росія оголосила про вихід із "зернової ініціативи".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.