Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пільги для ЗСУ: які знижки для військових з’явилися в Україні

Українці прагнуть допомагати нашим захисникам будь-якими способами, тому деякі підприємці пропонують військовим певні знижки на товари та послуги

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українські військові можуть отримати певні пільги ще й від підприємців

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Повномасштабна війна в Україні змінила кожного. Зараз багато людей допомагають військовим на передовій, волонтери регулярно купують необхідну амуніцію та збирають посилки із їжею для захисників. Але до допомоги долучився ще й український бізнес, який у рамках своїх можливостей пропонує військовослужбовцям різні знижки на товари або послуги.

Сайт Pro Гроші розбирався, які знижки та пільги можуть отримати військові після 24 лютого 2022 року.

Які знижки для ЗСУ з'явилися в Україні?

Український бізнес також певним чином допомагає нашим захисникам встановлюючи різноманітні знижки на товари та послуги. Наприклад, на ринку нерухомості деякі забудовники пропонують військовим отримати додаткову знижку на купівлю квартири. Зазвичай така знижка варіюється в межах 2-3% від повної вартості.

Також не залишаються у стороні й різноманітні магазини. Наприклад магазин JUSK на період воєнного стану запровадив додаткову знижку у розмірі 8% на товари для військовослужбовців.

Власники кав'ярень та закладів теж долучилися до допомоги військовим. Наприклад, деякі кав'ярні пригощають наших захисників та не беруть з них гроші за замовлення. Це певним чином показує повагу людей до військовослужбовців та до їхньої тяжкої праці задля нашого спокою.

Які ще пільги можуть отримати військові?

Українські військовослужбовці, які стали на захист нашої країни після 24 лютого 2022 року, мають право на збереження попереднього місця роботи. Ба більше, цей період зарахується військовому у страховий стаж.

Військові, які стали особами з інвалідністю внаслідок бойових дій та учасники бойових дій мають право на безплатний проїзд усіма видами транспорту міського, приміського та міжміського сполучення за наявності посвідчення встановленого зразка. А також вони мають право на 50% знижку на купівлю квитків для користування міжміським залізничним, повітряним, водним та автомобільним транспортом.

Також військові мають право не сплачувати штрафні санкції, пеню та їм не повинні нараховувати відсотки за кредитами. Однак отримати таку пільгу зможуть лише дві категорії військовослужбовців.

  1. Перша категорія – військовослужбовці, які були призвані на військову службу під час мобілізації. Таку пільгу вони можуть отримати на весь період їхньої служби.
  2. Друга категорія – особи, які уклали контракти зі Збройними силами України та проходять військову службу виключно у Донецькій та Луганській областях. Наприклад, якщо військовий уклав відповідний контракт та знаходиться у Харківській, Запорізькій, Чернігівській областях й безпосередньо бере участь в бойових діях, на нього ця пільга не розповсюджується.

Раніше ми розповідали, яку зарплату отримають військові у травні. Також ми писали, за що військовозобов’язаним загрожують штрафи. Більше про військову службу в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.