Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зарплати військових у травні: хто отримає найбільші та найменші виплати

Розповідаємо, які зарплати отримують військовослужбовці Сухопутних військ України та хто може розраховувати на доплати

Фото: УНІАН, Сухопутні війська України. Колаж: Pro Гроші

Розмір грошового забезпечення військових залежить від їх участі в бойових діях

Фото: УНІАН, Сухопутні війська України. Колаж: Pro Гроші

Військовослужбовці в Україні отримують щомісячне грошове забезпечення відповідно до своєї посади або звання, та деякі з них можуть розрахувати ще й на грошову винагороду, яка встановлена на період воєнного часу.

Редакція Pro Гроші дізнавалася, хто з військових отримує найменші та найбільші виплати.

Скільки отримають військові у травні?

У пресслужбі Сухопутних військ України опублікували інформацію щодо грошового забезпечення військових. Відомо, що зарплати військовослужбовців залежать безпосередньо від їх участі у бойових завданнях та діях.

Найбільші виплати у Сухопутних військах отримує командир бригади – 50 173 гривень, якщо він не входить до складу угрупувань та не виконує бойові (спеціальні) завдання. Якщо ж командир бригади безпосередньо бере учать в бойових діях, то розмір його зарплати становитиме 150 173 гривень.

Найменші виплати у Сухопутних військах отримають рекрути (особи, що не пройшли повний курс військової підготовки) – 20 130 гривень та телеграфісти – 20 499 гривень, якщо вони не входять до складу угрупувань та не виконують бойові (спеціальні) завдання. У разі, якщо вони беруть участь у бойових діях, то розмір їхнього грошового забезпечення збільшується на 100 000 гривень.

Також раніше Національна гвардія України повідомила, що з 1 лютого 2023 року були збільшені розміри щомісячного грошового забезпечення (без додаткової винагороди) військовослужбовців.

Наразі в Україні встановлено мінімальний рівень зарплати для військових ЗСУ, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України – не менш ніж 20 100 гривень.

Для осіб рядового і начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та поліцейських Національної поліції України – не менш ніж 17 000 гривень.

Які доплати отримують військові?

Військові, які перебувають на лінії фронту та беруть участь у бойових діях можуть розраховувати на доплату у розмірі 100 000 гривень.

Якщо особа виконує бойове завдання у складі військового органу управління, то вона отримає додатково 50 000 гривень. У такому разі Генштаб та головнокомандувач ЗСУ вирішуватимуть, де саме знаходиться територія, на якій виконується таке завдання.

Доплату у розмірі 30 000 гривень отримуватимуть військові, які виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть участі в боях. А також військові, які перебувають на бойовому чергуванні та відбивають повітряні атаки ворога, незалежно від району виконання завдання.

Раніше ми розповідали, кому з військових збережуть зарплату після призову до війська. Також ми писали, як родичам зниклого безвісти військового отримувати його зарплату. Більше про мобілізацію в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.