Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Підйомна допомога в ЗСУ: хто може отримати

Мобілізованим військовослужбовцям виплата підйомної допомоги не передбачена

Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ виконують бойове завдання

Фото: Генштаб ЗСУ

Українські бійці можуть отримати додаткову грошову допомогу. Йдеться про підйомну допомогу, які виплачуються у разі переїзду.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Відповідно до статті 9 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" підйомна допомога виплачується в таких випадках:

  • при переїзді військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом, а також тих, хто перебуває на кадровій військовій службі та військовій службі за призовом осіб офіцерського складу, на нове місце військової служби в інший населений пункт;
  • у зв’язку з призначенням на військову посаду, зарахуванням до військового навчального закладу, термін навчання в якому становить не менше шести місяців;
  • у зв’язку з передислокацією військової частини.

Розмір підйомної допомоги становить суму місячної зарплати на військовослужбовця та 50% зарплати на кожного члена його сім’ї, який переїхав з ним на нове місце служби.

Також вказаним категоріям військових та членам їх сімей передбачені "добові" у випадку відрядження.

За яких підстав військовослужбовець може достроково розірвати контракт з ЗСУ

Під час дії воєнного стану дія контрактів продовжується автоматично.

Але Законом України "Про військовий обов’язок та військову службу" визначені деякі підстави, коли контракт може бути розірваним, а військовослужбовці звільнені зі служби.

Наприклад, таке звільнення може за умови досягнення граничного віку перебування на військовій службі.

Також причиною для звільнення є стан здоров'я військовослужбовця, на підставі висновку (постанови) військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби або про тимчасову непридатність до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців;

Або за наявності інвалідності (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу).

Раніше ми писали, скільки платитимуть за укладення контракту із ЗСУ у жовтні. Також ми повідомляли, на які виплати мають право дружина та діти зниклого безвісти військовослужбовця.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.