Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Перспектива стати колонією: Данілов розповів, яке майбутнє може чекати на Росію

Консолідація країн матиме негативні наслідки для майбутньої перемоги України

Фото: Укрінформ, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Олексій Данілов – про контроль над Росією

Фото: Укрінформ, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Росію, яка вже 10 місяців веде повномасштабну війну проти України, може взяти під контроль інша держава. Подібна перспектива змушує до якнайшвидшого завершення війни та повної перемоги над окупантами.

Цю тезу в ефірі загальнонаціонального телемарафону виголосив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Він зауважив, що наразі спостерігається негативна для України ситуація, коли Росію може взяти під контроль окрема держава. Сусідня країна поступово підминає Російську Федерацію під себе, оскільки має великі особисті інтереси. Іншими словами, в Росії можуть з'явитися так звані нові "власники". Для перемоги України та швидкого настання миру це насправді погана новина, тож потрібно якнайшвидше знищити агресора.

"Ми повинні мати на увазі, що вони можуть отримати "несподіваних друзів" і Росія може стати колонією. Якщо хтось вважає, що з Росією потрібно вести переговори, то я вважаю, що Росію треба знищувати", – наголосив секретар РНБО.

Журналісти запитали в Олексія Данілова, чи має він на увазі Китай, проте не отримали ні ствердної відповіді, ні заперечної. Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Китаю Ван І в телефонній розмові з російським колегою Сергієм Лавровим наголосив на посиленні співпраці між державами.

Китайська сторона підтвердила, що підтримуватиме Росію у подоланні проблем. Плюс дипломат зазначив: сусіди продовжить співпрацювати у різних галузях, аби вивести РФ на більш високий рівень. Йдеться про спільну реалізацію стратегічних цілей розвитку та подальше утвердження статусу РФ як великої держави, визнаної на міжнародному рівні.

Чи може Росія повторити наступ на Київ

Начальник Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов зазначив, що в Білорусі, Брянській та Курській областях РФ наразі дислокується близько 22 000 солдатів. Це вдвічі менше, ніж було станом на лютий 2022 року. Не виключено, що Росія повторить повномасштабний наступ, але того особового складу, який концентрується на кордоні, буде недостатньо, аби реалізувати атаку.

"Навіть у разі залучення всіх бойових білоруських військ – сухопутних та сил спеціальних операцій – спільне угруповання буде приблизно 30 тисяч", – уточнив Громов.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впевнений, що росіяни спробують вдруге захопити Київ, а наступальні дії, швидше за все, почнуться в період з січня по березень 2023 року. Проте українська сторона готується до можливого нападу та зустріне ворога з максимальним бойовим настроєм.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в ЗСУ розповіли, скільки військ підготувала РФ для повторення повномасштабного наступу. Також ми повідомляли, яку ще країну планує загарбати Москва у разі успіху в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.