Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пенсії в Україні: хто може поновити виплати дистанційно

Завдяки вдосконаленню системи виплат пенсій, деякі категорії українці не залишаться без заслужених коштів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Жителі тимчасово окупованих територій можуть поновити пенсії дистанційно

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Пенсіонери, які наразі проживають у зоні активних бойових дій або тимчасово окупованих територіях, мають нові можливості. Українці з цих територій можуть віддалено подати заяву до Пенсійного фонду України для отримання пенсійних виплат на банківські картки.

Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

До цього часу уряд шукав способи забезпечити виплати жителям зони конфлікту та окупації, на які Укрпошта не мала можливості доставити пенсії. Зараз вирішення знайдено: пенсіонери можуть використовувати електронний сервіс Дія.Підпис для віддаленого подання заяв на виплату на банківські картки.

Також виплата пенсії може бути відновлена віддалено для осіб, яким було припинено виплату через об'єктивні обставини, пов'язані з неможливістю її доставити.

Для забезпечення цього процесу також передбачено можливість подання заяв через вебпортал Пенсійного фонду з використанням Дія.Підпис або проведення відеоконференцзв'язку з представниками органів ПФУ. Однак, варто зазначити, що питання встановлення особи пенсіонера за допомогою відео ще потребує вдосконалення та уточнення відповідних порядків і умов.

Чи планують в Україні підвищити пенсії у 2024 році

У наступному році український уряд має намір провести індексацію виплат для пенсіонерів. Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

За її словами, хоча існує законна вимога до проведення індексації, це може не застосовуватися під час воєнного стану. Жолнович також згадала, що індексація пенсійних виплат вже відбулася у 2023 році.

Скільки потрібно працювати, щоб отримувати пенсію 10 тис. гривень

Українці часто задумуються щодо розміру пенсій. Адже всі хочуть забезпечити собі комфортне життя на заслуженому відпочинку.

Згідно з даними ПФУ, щоб отримувати пенсію в розмірі понад 10 тис. гривень потрібно заробляти не менше 40 тис. гривень. Представники Пенсійного фонду пояснили, що для високої пенсії офіційна заробітна плата протягом усього робочого стажу має бути двічі вищою за середній рівень по Україні.

Раніше ми повідомляли, як отримати пенсійні виплати в 60 років, якщо бракує стажу. Також ми писали, які виплати отримують пенсіонери в різних регіонах України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.