Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Обміняйте 50 копійок на 20 тисяч: який вигляд має цінна монета (фото)

За рідкісною монетою на аукціонах спостерігає велика кількість нумізматів

Фото: Pexels

Українці можуть дорого продати монету номіналом 50 копійок

Фото: Pexels

Українські гроші в гаманцях здаються людям зовсім звичайними. Однак не варто недооцінювати монети, адже вони можуть бути справжніми скарбами. Так, на аукціоні продали лот – 50 копійок 1994 року випуску різновиду 1.2АЕс. За весь час торгів було зроблено 49 ставок, і в результаті монету було розіграно за суму 20 001 гривню. Ця ціна стала абсолютним рекордом для даного різновиду, оскільки в попередні роки монета зазвичай продавалася за максимум 14 000 гривень.

Цей лот був проданий на аукціоні Violity.

Чому власнику вдалося продати монету за рекордну суму

Рідкісний різновид монети 50 копійок 1994 року з позначкою 1.2АЕс характеризується особливими рисами на гурті монети. У цього виду монет на ребрі є 8 насічок в кожному сегменті. Звичайна монета цього року випуску має лише 7 насічок. Ця відмінність робить монету 1.2АЕс особливою та рідкісною.

На аукціоні продали 50 копійок за 20 тисяч гривень
На аукціоні продали 50 копійок за 20 тисяч гривень
Фото: Violity

Власник монети, який виставив її на аукціон, наголосив на тому, що на сьогодні відомо про існування не більше десяти екземплярів цього різновиду. Історія торгів підтверджує рідкість цієї монети, оскільки різновид 1.2АЕс на аукціонах виходив рідко. Лише три рази минулого року цей вид монети був публічно проданий, і в усіх випадках ставки були високими.

Цікаво, що всі власники таких монет стверджують, що їхні екземпляри були знайдені в обігу. Тож, для всіх поціновувачів нумізматики, які мають у колекції 50 копійок 1994 року, рекомендується уважно оглянути гурт монети, оскільки можливо і вам пощастить знайти 8 насічок і виявити рідкісний різновид.

За яку монету нумізмати готові платити 420 000 гривень

На аукціоні продали монету номіналом 20 гривень за 420 00 гривень. Цінність монети полягає в тому, що на ній зображений Архістратиг Михаїл. Він символізує перемогу над злом та є покровителем воїнів, які борються за правду та справедливість.

Монета була випущена НБУ у 2011 році з тиражем всього 1 500 одиниць, що робить її дуже рідкісною та бажаною серед колекціонерів.

Раніше ми повідомляли, що в Україні з’явилася нова партія пам’ятних монет від НБУ. Також ми писали, які монети коштують десятки тисяч гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.