Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нова Стратегія розвитку фінансового сектору України: головні приорітети

У Нацбанку розповіли, які головні цілі стратегії розвитку фінансового сектору нашої країни та на які дві групи вони поділені

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Заходи Стратегії поділені на дві великі групи

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні затвердили та оприлюднили нову Стратегію розвитку фінансового сектору. Документ передбачає спільні дії регуляторів та Фонду гарантування вкладів.

Про це йдеться на офіційному сайті Національного банку.

Головні пріоритети нової Стратегії

Стратегія визначає такі пріоритети:

  • відновлення та розвиток фінансового сектора та забезпечення безперервності його роботи;
  • поступове згортання надзвичайних пруденційних заходів;
  • діагностика банківських активів;
  • моніторинг та вирішення проблеми непрацюючих кредитів;
  • створення комплексної системи оздоровлення та виведення з ринку неспроможних учасників,
  • впровадження системи раннього реагування на проблемність фінансових установ.

Заходи Стратегії умовно поділені на дві групи:

  • короткострокові – спрямовані на забезпечення стабільності, недопущення погіршення ситуації у фінансовому секторі та економіці загалом;
  • середньострокові – такі, що стануть основою майбутнього відновлення та зростання економіки.

Особливу увагу в Стратегії приділено імплементації європейського законодавства та кращої світової практики у сферах регулювання та нагляду за фінансовим сектором, урегулювання неплатоспроможності та виведення з ринку учасників фінансових установ.

Оскільки умови війни зумовлюють високу загальну невизначеність, нова Стратегія є безстроковою.

Водночас регулятори та Фонд гарантування вкладів будуть уточнювати спільні плани з досягнення цілей Стратегії та працювати над їх реалізацією стільки часу, скільки потребуватиметься.

Стратегія також закріплює короткий перелік ключових індикаторів, важливих у короткостроковій перспективі під час повномасштабної війни, який надалі за необхідності буде актуалізований.

Що буде з зарплатами далі

Як ми вже писали, експерти запевняють, що, попри війну, ринок праці України продовжує розвиватись і вже зараз конкуренція досягає довоєнного рівня. А тому розмір зарплати може зростати, адже у цьому питанні це є досить важливим аргументом. Зарплата – один із важелів утримання працівників у компанії.

Важливим фактором, який впливає на перегляд зарплат, є і насиченість галузі вакансіями. Виходить, коли кількість вакансій у галузі сягає довоєнного рівня, то роботодавці ще більше зіштовхуються з дефіцитом кваліфікованих працівників. Саме тоді вони й вдаються до перегляду зарплат.

Також зверніть увагу, що на підвищення зарплати може впливати навіть сам співробітник, а не лише виключно роботодавець, як про це думають більшість українців.

Тож на перегляд оплати праці можете впливати й ви самі, а саме підвищуючи свою кваліфікацію, а також здобуваючи знання та навички, які дозволять робити більше, швидше чи по-новому, а, відповідно, й збільшуватимуть прибутковість бізнесу.

Раніше ми писали про те, як змінилася економіка України за 32 роки незалежності. Також вас може зацікавити, як зниження врожайності зернових "вдарить" по економіці України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.