Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нова пошта запровадила послугу доставки в Чехії: скільки коштує та що можна відправити

Нова послуга НП у Чехії поширюється на відправлення документів, а також посилок вагою до 10 кілограмів

Фото: Нова пошта/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Термін доставки посилок через поштомати НП в Чехії складає від п'яти робочих днів

Фото: Нова пошта/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Нова пошта представила нову послугу доставки, яка тепер доступна у 2 700 поштоматах та пунктах видачі в Чехії, крім стандартної доставки на адресу одержувача або відділення Nova Post.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Ця послуга поширюється на надсилання документів та посилок вагою до 10 кг як всередині України, так і з відділення Nova Post у Празі, столиці Чехії, з доставкою до будь-якого міста країни. Максимальні розміри відправки для пошти становлять 50х50х50 см, а для пунктів видачі — 100х50х50 см.

Термін доставки через поштомати складає від п'яти робочих днів з можливістю зберігання всередині пошти протягом трьох днів. Потім, якщо посилка не забрана, вона буде переадресована до відділення, де чекатиме на одержувача ще п'ять днів.

Скільки коштує відправка?

Тарифи на доставку з України до пунктів видачі GLS та поштомати AlzaBox, які є партнерами Нової пошти, відповідають цінам на доставку до відділення Nova Post у Чехії:

  • доставка документів – 250 грн;
  • посилки вагою до 2 кг – 400 грн;
  • посилки вагою до 10 кг – 600 грн.

Вартість доставки в поштомат або пункт видачі між містами Чехії складає:

  • для документів – 60 крон (CZK);
  • для посилок вагою до 2 кг – 60 крон (CZK);
  • для посилок вагою до 10 кг – 170 крон (CZK);

Для отримання посилки з пошти AlzaBox необхідно ввести код авторизації з SMS або електронної пошти на дисплеї. Для отримання посилки в пункті видачі GLS необхідно назвати PIN-код, який буде відправлено у вигляді SMS.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що компанія "Нова пошта" запровадила нові тарифи на доставку посилок та документів до Сполучених Штатів Америки. Вартість буде єдиною як для приватних, так і для бізнес-клієнтів.

Раніше ми писали, чому українців можуть оштрафувати за продажі через Нову пошту. Також ми розповідали про нову марку Укрпошти та де її можна придбати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.