Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Для українців у Німеччині припинять одну з програм: про що йдеться

Українські біженці можуть обміняти гривню у банках Німеччини лише до 30 жовтня

Фото: Unsplash, УНІАН; Колаж: Pro Гроші

Попит на програму для українців знизився

Фото: Unsplash, УНІАН; Колаж: Pro Гроші

У Німеччині до кінця місяця завершується програма, що давала можливість українським біженцям обмінювати гривні на євро за фіксованим курсом.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів Німеччини.

"Федеральне міністерство фінансів та Німецький Бундесбанк домовилися з Національним банком України про припинення дії програми обміну гривні на євро", – повідомили у Мінфіні.

Цю програму запровадили з метою надання допомоги біженцям з України. Спочатку попит на неї був високим, але потім різко знизився, і кількість операцій зараз дуже мала.

"Німецький комітет банківської індустрії (Deutsche Kreditwirtschaft) та його банки-учасники і ощадні банки прийматимуть та обмінюватимуть гривню не пізніше 30 жовтня 2022 року, залежно від часу їхньої роботи", – йдеться у повідомленні.

Водночас у відомстві уточнили, що у більшості випадків останнім банківським днем для обміну буде 28 жовтня 2022 року.

Нагадаємо, з 10 жовтня українці, які через війну вимушено залишили Україну та перебувають у Литві, зможуть обміняти готівкову гривню на євро. НБУ та Банк Литви напередодні уклали угоду. Водночас обмін готівкової гривні на євро можливий у межах установленого ліміту до 10 тисяч гривень на одну людину.

Також ми писали, що Європейська комісія оголосила рішення продовжити дію Директиви про тимчасовий захист біженців з України до ЄС принаймні до березня 2024 року. Спочатку правила діють протягом одного року, але їх можна продовжити ще на два роки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.