Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Недорогі варіанти відпустки: які популярні міста варто відвідати в 2023 році

З'ясовували, де можна відпочити "не за всі гроші світу" та отримати чудові враження від подорожі

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як заощадити на подорожі в 2023 році

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

На тлі зростаючих економічних проблем у світі, туристи все ж не готові відмовитися від подорожей, але шукають варіанти, як можна заощадити на відпочинку.

Про це пише видання The Independent, яке склало список недорогих популярних місць для відпочинку в Європі, які варто відвідати на кілька днів в 2023 році.

1. Ізмір (Туреччина). Третє за величиною місто країни – середземноморський порт на західному узбережжі Анатолії, що може похвалитися пляжами, ринками та старовинними руїнами. При цьому в самому Ізмірі немає придатних для купання пляжів, проте звідти легко можна доїхати на популярні курорти Алачати та Чешме.

2. Краків (Польща). Поїздка в друге за віком місто Польщі на кілька днів дуже вигідна. У 2023 році на Ринковій площі та прилеглих вулицях вуличну їжу і пиво можна буде купити всього за кілька євро. При цьому в місті багато історичних пам'яток.

3. Бухарест (Румунія). Столиця і культурний центр Румунії пропонує туристам не тільки дешеві прямі рейси, але і недороге житло за набагато меншою ціною, ніж в Парижі чи Римі. Місто може запропонувати туристам безліч пам'яток і смачну локальну кухню за доступними цінами.

4. Софія (Болгарія). Місто, побудоване на римських руїнах, що височіє над горою Вітоша, є універсальним місцем з безліччю гарячих джерел, древнім мистецтвом і музеями. За підсумками 2022 року Софія була визнана одним з найдешевших місць для відпочинку в Європі, де всього за 10 євро можна купити кілька келихів знаменитого дешевого болгарського вина.

5. Афіни (Греція). Столиця Греції пропонує незвично доступні ціни за кілька днів відпочинку. Афіни мають багату історію, а більшість недорогих готелів пропонують краєвид на Акрополь з терас на даху та з барів.

6. Лісабон (Португалія). У прибережній столиці Португалії легко заощадити, подорожуючи на трамваї або прогулюючись по горбистій місцевості в пошуках недорогих місцевих страв і напоїв.

7. Прага (Чехія). Чеська столиця, відома своєю Староміською площею, середньовічними готичними будівлями та класичними концертами, обіцяє культурно багату подорож з обмеженим бюджетом.

8. Толедо (Іспанія). Стара столиця Іспанської імперії – це огороджене стародавнє місто в центральній частині Іспанії, відоме своїми релігійними пам'ятками, історичним кварталом з Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, фортецями та соборами. Відпочинок тут буде в рази дешевшим, ніж в тій же Барселоні.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як змінились правила надання відпусток у 2023 році. Також ми розповідали, як українці будуть переплачувати за відпустку у Туреччині.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.