Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Найдорожча порода собак в Україні – за скільки продають на ОЛХ

Цю породу собак можна побачити в топі сервісу OLX по ціновій категорії

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Найдорожче на сервісі OLX продають цуценят французького бульдога

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці люблять домашніх тваринок, особливо собак і котів. Часто вони знаходять домашніх улюбленців у притулках, беруть безкоштовно цуциків/котенят у знайомих або просто з вулиці. Щоправда немало людей віддають перевагу породистим тваринам, яких розводять для продажу. Вартість таких малюків може вразити непідготовлених у питаннях новачків.

Сайт Pro Гроші розповідає, яку породу собак продають на сервісі OLX найдорожче, і чому встановилася така захмарна ціна на неї.

Що пропонує OLX для покупців

На сайті представлено достатньо варіантів для любителів собак, особливо – унікальних та ексклюзивних порід. Ціни корегуються у широкому діапазоні, починаючи від кількох тисяч гривень завершуючи тисячами доларів. Але перемогу у рейтингу найдорожчої породи, представленої на OLX, отримує французький бульдог окрасу "Ізабелла".

Неймовірно, але власники цуциків готові віддати їх за ціною не менше 5 тисяч доларів. Більшість користувачів сервісу з такою пропозицією проживають у Києві: локації різноманітні – райони Печерський, Голосіївський, Дніпровський, Деснянський. Зрідка трапляються інші області України, зокрема Полтавська.

Французький бульдог

Французький бульдог

Французький бульдог

В описі до пропозиції всі власники собак зазначають, що цуцики мають щеплення від зовнішніх та внутрішніх паразитів, без алергії, готові до транспортування по всій країні, привчені до періодичних гулянь на вулиці тощо. Звісно, мають відповідні документи про стан здоров’я і генетику. Саме другий пункт робить бульдогів цього окрасу такими цінними.

Чому порода настільки дороговартісна

Ці собаки вважаються одними із найпопулярніших порід у світі. Вони вражають уяву різноманітністю кольорів шерсті, серед який найбільш рідкісні – синій та голубий. Їх часто обирають самотні люди, адже не всі можуть сприймати дорослого бульдога як добре, миле і спокійне створіння, хоч насправді ці характеристики правильні.

Колір "Ізабелла" у французьких бульдогів з’являється від активізації рецесивного гена. Цуценя може народитися з синьою шерстю і стати світло-сірувато-коричневого або золотистого забарвлення з часом. ДНК – ddbb, що означає наявність кількох копій кожного гену. Саме ця особливість впливає на вартість ексклюзиву і дозволяє власникам встановлювати високу ціну.

Цей рідкісний колір французького бульдога, як правило, найдорожчий через свою приголомшливу зовнішність. Собаки можуть виглядати по-різному, але всі мають світлі відтінки носа та очей.

Зауважимо, що ціна у випадку французького бульдога також встановилася через проблеми з природнім народженням цуценят. Більшість "французів" не можуть мати дітей у нормальний спосіб, оскільки їхні стегна занадто вузькі для пологів.

Високий цінник обумовлюється витратами на штучне запліднення та кесарів розтин. Плюс новонароджені вимагають постійної уваги та піклування, багатьох медичних і генетичних іспитів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як тепер продаватимуть деякі ліки. Також ми повідомляли, що на аукціоні продають Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.