Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На квартирах у Києві знову з'явилися небезпечні мітки

Розповідаємо, що можуть означати такі мітки та чи варто турбуватися киянам

У Києві мешканці Оболонського району виявили на дверях своїх квартир дивні мітки – сірники із пластиліном. Вони з'явилися на кількох поверхах у під'їзді житлового будинку.

Як розповіли сайту Pro Гроші читачі, мітки біля вхідних дверей з'явилися у будинку на вулиці Озерній. Невідомі прикріпили сірники на пластилін синього кольору.

Невідомі прикріпили сірники із пластиліном на вхідні двері квартир в Оболонському районі.

Примітно, що про схожі мітки повідомляли в соціальних мережах ще кілька років тому жителі Нивок, Виноградаря, Куренівки та інших районів Києва.

Що означають ці мітки

Ймовірно, що такі мітки – справа рук грабіжників, які таким чином намагаються з'ясувати ритм життя власників квартири. Злодії можуть встромляти у двері сірник, волосок чи нитку, залишити на килимку якийсь предмет, вставити у двері рекламу. Навідавшись на "місце злочину" через якийсь час, злодій зрозуміє, був господар квартири вдома чи ні.

Ще злочинці можуть спостерігати за вікнами будинку ввечері – якщо день-два в якійсь із квартир не світиться, значить власники квартир можуть бути у від'їзді.

Також ознакою підготовки до майбутнього пограбування може бути раптове зникнення світла у під'їзді та мітки на замках у вигляді подряпин та бруду.

Як ще зрозуміти, що за вашою квартирою стежать?

Непокоїтись вам потрібно, коли:

  • У двері вашої квартири періодично хтось дзвонить чи стукає, а після цього виявляється, що відвідувачів немає. Так злодії можуть перевіряти, вдома ви чи ні, та з'ясовувати графік роботи та періоду, коли ви зазвичай відсутнє вдома.
  • Вам періодично дзвонять із невідомих номерів, представляючись комунальниками. Таким чином злодії намагаються дізнатися, де ви живете, яким є ваш розпорядок дня, який проживає разом з вами й т.д.
  • Незнайомці розпитують про щось ваших дітей. Тут слід пояснити дітям, чому непотрібно розповідати незнайомим про сім'ю, квартиру, батьків тощо.
  • Дверний замок до вашого приміщення раптово зламався. Це може означати, що зламали його спеціально, тому замок краще замінити надійнішим.
  • Якщо виявили дрібні предмети у вхідних дверях або під килимком. Волосся у малопомітному місці на дверях, монетка, залишена на килимку, шматочок печива під килимком, нитка, вставлена ​​у двері – це далеко не повний перелік методів злодіїв. Монетку зсунуто або печиво під килимком розчавлено – вірна ознака для злочинця, що біля квартири хтось стояв. Якщо нитка з дверного отвору виявилася на підлозі – значить двері відчинялися. Але іноді мітки можуть бути ще непомітнішими, наприклад, крихітний шматочок паперу в замку.

Раніше ми пояснювали, як розпізнати шахраїв якщо вам дзвонять "колектори". Ще ми писали, як не залишитися без грошей, орендуючи житло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.