Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Світовий банк надасть Україні додаткові 530 млн доларів: на що вони підуть

Фінансування програми допомоги забезпечать через кредитні гарантії Великобританії та Данії

Колаж: Pro Гроші

Світовий банк через війну в Україні спрямує додаткову допомогу

Колаж: Pro Гроші

Світовий банк оголосив про виділення додаткових 530 млн доларів на допомогу уряду України для задоволення нагальних потреб, спричинених вторгненням Росії в Україну.

Про це повідомляється на сайті Світового банку.

Фінансування буде забезпечене через кредитні гарантії Британії (500 млн доларів) та Данії (30 млн доларів) в рамках проєкту державних витрат на підтримку адміністративної спроможності в Україні.

У Світовому банку звітують, що на сьогодні мобілізували вже майже 13 млрд дол США для екстреного фінансування України, включно з зобов’язаннями та обіцянками донорів, з яких 11 млрд дол США було виплачено повністю.

Кошти спрямують на підтримку спроможності уряду, включаючи надання основних державних послуг, таких як охорона здоров’я, освіта та соціальний захист.

"Наш останній аналіз показує, що загальні довгострокові витрати на реконструкцію та відновлення в Україні є величезними, а потреби навіть на наступні три роки сягають понад 100 мільярдів доларів США, і ця цифра, як очікується, зростатиме в міру продовження війни", – заявили у Світовому банку.

Перші інвестиції в Україну

Міжнародна фінансова корпорація (IFC), що входить до структури Світового банку, виділила 30 млн доларів для інвестицій в економіки України та Молдови. Гроші будуть спрямовані через цільовий фонд загальним об’ємом в 200 млн доларів, яким керує американсько-українська інвестиційна компанія Horizon Capital.

Це будуть перші інвестиції IFC в Україну з початку повномасштабної війни, що розпочалась у лютому 2022 року.

Міністр економіки України Юлія Свириденко наголосила, що цей крок стане позитивним сигналом і для інших потенційних інвесторів. "В українську економіку можна і треба починати вкладати гроші вже зараз", – сказала вона.

Раніше ми писали, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) у 2022 році виділяє Україні транші, які лише дозволять погашати колишні кредити. Також ми розповідали про те, що Єврокомісія представила восьмий пакет санкцій проти РФ .

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.