Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мобілізація в Україні: що зміниться у роботі військкоматів через війну

Розповідаємо, як в Міноборони хочуть змінити роботу військкоматів в Україні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Військкомати в Україні працюватимуть за новими принципам

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні планують кардинально переформатувати роботу Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), аби ці органи виконували задачі, які з'являються в умовах воєнного часу.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона пояснила, що призовники часто скаржаться на роботу ТЦК, тому в Міністерстві оборони хочуть цю ситуацію змінити.

"На нараді обговорили, що саме треба оптимізувати в роботі ТЦК СП і як цього досягти. Розглянули та детально розібрали проблеми, щодо яких надходять скарги громадян", – зазначила вона.

Зазначається, що в ході наради були опрацьовані деякі важливі питання щодо врахування досвіду, набутого за час повномасштабної війни.

Вони стосуються:

  • нормативних змін, необхідних для поліпшення роботи ТЦК СП;
  • удосконалення процедури укладення контракту на службу;
  • цифровізації роботи ТЦК СП;
  • дотримання прав осіб, які призиваються за мобілізацією;
  • роботи ТЦК СП з родичами загиблих та безвісти зниклих.

"Повномасштабне вторгнення створило нові виклики на всіх напрямках, у тому числі і для ТЦК СП. Крім збільшеного обсягу роботи, з‘явився ряд завдань, продиктованих війною", – додала Ганна Маляр.

Що не можуть робити чоловіки, які не стали на військовий облік

Без довідки з територіального центру комплектування та соціальної підтримки військовозобов'язаним не зможуть задовольнити деякі свої потреби.

Наприклад, для ВПО у такому разі діють обмеження на надання адміністративних послуг та на офіційне працевлаштування, проте не варто сприймати це як покарання чи утиски.

Вимушено переміщені особи, бувши військовозобов’язаними та резервістами, змінивши місце перебування, повинні повідомити про таку обставину та стати на військовий облік. У зворотному випадку такі послуги як реєстрація чи розірвання шлюбу, реєстрація місця проживання, продаж нерухомого майна тощо недоступні. Офіційно працевлаштуватися теж буде нелегко, оскільки керівництво попросить надати військово-обліковий документ або довідку, яка його заміняє.

Раніше ми розповідали, хто входить до військового резерву України. Більше про мобілізацію в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.