Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мобілізація в Україні: що заборонено українцям, які стали на військовий облік

Нові правила військового обліку передбачають певні зобов'язання та заборони

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні діють нові правила військового обліку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні діють нові правила військового обліку, згідно з якими у військовозобов'язаних, призовників та резервістів є певні зобов'язання та заборони.

Про це йдеться у постанові №1487 "Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів".

Які зобов'язання та заборони передбачає постанова

Під час воєнного стану військовозобов'язані, призовники та резервісти не можуть змінювати місце проживання без дозволу керівника територіального центру комплектування (ТЦК) та соціальної підтримки (СП).

У разі зміни місця проживання або інших персональних даних, необхідно особисто протягом семи днів повідомити про такі зміни відповідним органам, де особа перебуває на військовому обліку, через центри надання адміністративних послуг чи інформаційно-комунікаційні системи.

Також з'явилося нове зобов'язання: особи мають звіряти власні персональні дані з обліковими даними ТЦК та СП, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки не рідше одного разу на п’ять років.

Хто підлягає військовому обліку

Відповідно до постанови, військовому обліку підлягають:

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.