Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мобілізація в Росії: як економіка країни опиниться в безодні

Пояснюємо, що відбувається з економікою РФ внаслідок оголошення мобілізації

Фото: Pixabay Колаж: Pro Гроші

Економіка Росії стрімко падає через оголошення мобілізації

Фото: Pixabay Колаж: Pro Гроші

Наказ про мобілізацію забирає сотні працівників країни для відправки на фронт. Хтось із росіян тікає за кордон, щоб уникнути мобілізації, а це означае, що кандидатів на заміну робочих місць не так вже і багато. Тож деякі сім'ї призовників можуть залишитись без грошей взагалі.

Про це повідомляє видання Pressherald.

Що чекає на РФ через мобілізацію

"Мобілізація наносить сильний негативний шок споживчим настроям. Ми будемо спостерігати відмову від непотрібних покупок та різке падіння попиту", – каже економіст "Ренесанс Капіталу" Софія Донець. Також вона прогнозує, що це додасть близько 0,5% до скорочення ВВП в цьому році.

Економіка РФ поки що витримує широкомасштабні санкції, які ввели США та їх союзники у зв'язку з війною Росії проти України. Влада досі очікує скорочення близько на 3% цього року та на 1% в наступному році. Однак інфляція, яка очікує країну-агресора, значно перевищить ці показники.

Спеціаліст з економіки регіонів Росії – Наталія Зубаревич впевнена, що влада вже почала усвідомлювати серйозність ситуації.

"Більшість призовників прибувають з сільської місцевості, які працювали на будівництві та в сільському господарстві", – каже вона.

Високотехнологічні підприємства, яким обіцяли не мобілізувати їх співробітників, неочікувано для себе виявили, що більшість їхнього персоналу опинились у хвилі призовників. Мобілізація та кількість вбитих і поранених військових значно скоротить і без того невелику групу росіян працездатного віку.

Раніше ми писали, скільки росіян вже шукають заробітку за кордоном. Також ми розповідали, як не залишитись без роботи під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.