Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мобілізація буде посилена? Як призиватимуть на службу у 2023 році

В Україні триває загальна мобілізація, однак пояснимо, що буде з призовом у 2023 році

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Як відбуватиметься мобілізація у 2023 році

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

В Україні подовжено воєнний стан до 19 лютого 2023 році, це означає, що мобілізація триватиме й у наступному році.

Сайт Pro Гроші розповідає, як відбуватиметься мобілізація в Україні у 2023 році.

Чи буде посилена мобілізація у 2023 році

Посилення призову на військову службу після Нового року не планують. Але це може відбуватися через зміну ситуації на фронті, цього ніхто не може передбачити. Також є військові, які потребують заміни, це абсолютно нормальний процес.

Поки що військово-політичне керівництво України не повідомляло про подібні зміни, крім того, рішення щодо посилення мобілізації приймає президент України, а саме:

  • здійснює загальне керівництво у сфері мобілізаційної підготовки та мобілізації держави;
  • визначає мету, завдання, вид, обсяги, порядок і строки проведення мобілізаційної підготовки та мобілізації.

Мобілізаційні потреби залежать від декількох факторів. Потребу розраховують самі військові. Питання стосовно мобілізації впорядковані Законом "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та Конституцією України. Наразі потреби у додатковій мобілізації немає.

Кого можуть призвати

Мобілізація в Україні не припинялася з перших днів повномасштабного вторгнення Росії. До лав ЗСУ наразі призивають військовозобов'язаних із досвідом проходження військової служби. Таких людей можуть направити безпосередньо до військових частин. Також у пріоритеті здорові та наймолодші військовозобов'язані.

Також, є потреба у молодих військовозобов'язаних, чия професія має відношення до затребуваних військових спеціальностей, і які підходять за станом здоров’я.

Осіб призовного віку ― від 18 до 27 років, не можуть мобілізувати, але вони можуть підписати контракт на службу в ЗСУ. Всі інші військовозобов'язані після отримання повістки їдуть на навчання, яке триває мінімум місяць. Після якого підготовлені бійці їдуть до військових частин.

Раніше ми розповідали, як відбувається навчання військових. Також ми писали, коли заброньованого працівника можуть призвати на військову службу. Більше про мобілізацію в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.