Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Майже рекордна кількість. Військові попередили про загрозу "Калібрів" з Чорного моря

В ОК "Південь" пояснили, коли може повторитися ракетний удар росіян та скільки ракет вони готові використати

Колаж: Pro Гроші

Українців попередили про загрозу нових обстрілів

Колаж: Pro Гроші

Росія може завдати ракетного удару будь-якої миті, адже продовжує тримати у Чорному морі шість ворожих ракетоносіїв.

Про це заявила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, загальний залп може становити до 44 ракет. Це майже рекордна кількість "Калібрів". За весь час з початку повномасштабного вторгнення РФ найбільший показник кількості російських ракет у Чорному морі становив 48 одиниць.

Коли може відбутися черговий обстріл

16 січня пункт базування російських ракетоносіїв у Чорному морі відвідав підводний човен, що може свідчити про додаткове переспорядження.

"Сьогодні ми оцінюємо загальний залп ракет на бортах усіх 6 ракетоносіїв, які перебувають наразі на бойовому чергуванні, до 44 ракет. Ми говоримо про те, що ракетна небезпека залишається актуальною. Тому що знаходження в морі на бойових позиціях, спорядження і така кількість – все це може свідчити про продовження ракетних атак", – заявила Гуменюк.

Вона також нагадала, що 14 січня ворог використав частину ракет, і після того тільки один човен заходив у пункт базування. Всі решта залишалися на місцях.

Ракетна атака 14 січня

Росія завдала ударів по багатьох українських містах – Дніпру, Києву, Харкову, Одесі, Кривому Рогу, Вінниці, Ладижину, Бурштину, Хмельницькому та інших. Одна із ракет влучила у багатоповерхівку у Дніпрі. Унаслідок удару зруйновані з 2 по 9 поверх багатоповерхівки, там могло бути понад 100 людей. Станом на ранок 17 січня вже відомо про 40 загиблих та 77 поранених, серед них – діти. Продовжуються пошуки ще 25 людей.

За даними Міненерго, Росія атакувала об’єкти генерації та електричні мережі країни. Були прильоти у Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій, Вінницькій та Київській областях.

Як повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, Росія протягом дня 14 січня здійснила близько 28 пусків крилатих ракет різного базування та 10 пусків керованих авіаційних ракет. Українським військовим вдалося знищити 18 крилатих ракет та 7 керованих авіаційних ракет.

Раніше ми писали про те, що відомо про трагедію у Дніпрі. Також волонтерка показала, що залишилося від її квартири у Дніпрі після ракетного удару.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.