Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На майнерів чекає тріумф? Як біткоїн оновив максимум з 13 вересня

Поки рано говорити про закінчення так званої криптозими, але тенденція до стабілізації намічена

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Біткоїни різко виросли в ціні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

2022 рік став кризовим для ринку криптовалюти через значні для світової економіки геополітичні катаклізми. Найбільш стійкі коїни дешевшали до такої межі, що інвесторам доводилося розпродувати активи, а компаніям – оголошувати себе банкрутами. Проте за останній тиждень на ринку спостерігаються значні коливання в бік покращення.

Про це свідчать дані ресурсу CoinGecko.

В період з 9 по 16 січня біткоїн – найбільша у світі крипта – подорожчала одразу на 23,4%. Лише за добу BTC зріс на 2,5%, тож станом на 10:20 за київським часом він торгується за 21 057 доларів за монету. Щоправда, кожної хвилини показники змінюються, не демонструючи стабільність. Але значення 16 січня дійсно дивують, якщо взяти до уваги вартість біткоїна у період з 1 по 9 січня – монета коливалася в діапазоні 16 600-17 000 доларів.

Дорожчає також друга за популярністю крипта – Ethereum. ЇЇ курс за останні 24 години зріс на 3,4%, за тиждень – на 22,9%. Наразі коштує 1 540 доларів. BNB, хоч і не може конкурувати з попередниками в ціні, але теж поступово дорожчає: за тиждень – на 10,4%. Вартість – майже 300 доларів.

Експерти впевнені, що перша половина року стане переломною на ринку, а сприятиме відновленню саме Ethereum. За словами гендиректора Loop Markets (децентралізована біржа) Тома Норвуда, варто зачекати шість місяців, після чого всі криптовалюти підуть вгору. Для біткоїна прогнозують дорожчання до 30 000 доларів у другій половині 2023 року. Зауважимо, що свого піка ця крипта досягла у листопаді 2021-го, коли сягнула вартості 69 000 доларів.

Яка криптовалюта побила рекорд по транзакціях у 2022 році

Зовсім не BTC може похвалитися хорошими результатами минулого року. Через падіння вартості біткоїни втратили флагманський статус на ринку, а лаври першості по популярності перейняв Ethereum. Дані сервісу YCharts свідчать, що за останні 12 місяців користувачі ETH здійснили приблизно 408,5 млн операцій (у порівнянні, 93,1 млн на блокчейні BTC).

Добовий середній показник кількості транзакцій – близько 1,1 млн, на противагу 255 000 в мережі BTC. По ефективності відносно до загальної кількості угод Ethereum перегнав Bitcoin на 338%. Інформація стосовно видобутку також не радує майнерів першої криптовалюти: на 43% менше доходу отримали користувачі порівняно з 2021 роком – 9,45 млрд проти 16,7 млрд.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що мільярдер спрогнозував крах епосі криптовалют. Також ми повідомляли, що можна купити за коїни в Україні та як це зробити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.