Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Масова мобілізація у 2023 році: Резніков пояснив, до чого готуватися українцям

Збройні сили України потребують особливих спеціалістів, які готові виконувати різноманітні завдання на фронті

Фото: УНІАН,  Facebook Олексія Рєзнікова. Колаж: Pro Гроші

Чи варто очікувати на масову мобілізацію в Україні

Фото: УНІАН, Facebook Олексія Рєзнікова. Колаж: Pro Гроші

Війна в Україні продовжується, російські окупанти не полишають спроб загарбати усю територію нашої держави. Втім, український уряд наразі не планує оголошувати масову мобілізацію для відбиття подальшої агресії РФ.

Про це в етері телемарафону заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, наразі в Україні в рамках мобілізації до лав збройних сил залучають лише необхідних на фронті спеціалістів.

"Спеціалістів беремо особливих, які нам потрібні для тих чи інших задач. Але в такій масовій мобілізації станом на сьогодні я не бачу потреби", — розповів міністр.

Водночас Резніков зауважив, що ситуація у зоні активних бойових дій може змінитися у будь-який момент. Лише це може призвести до оголошення нової хвилі мобілізації.

"Тоді буде ухвалюватися рішення РНБО, президентом, ВР, що ми збільшуємо потребу збройних сил, або для сектору безпеки та охорони нам потрібно більше для мобілізації", — підкреслив Олексій Резніков.

Якою буде загальна мобілізація у 2023 році

Призов до армії буде плановим, враховуючи потреби Сил оборони. Наразі насамперед призивають громадян з військовим досвідом, однак, за необхідності, можуть призвати осіб, які не проходили військову службу. Але перед цим цю категорію призовників відправляють на навчання терміном 30 днів і більше.

Наразі Сили оборони потребують фахівців загальновійськових спеціальностей, наприклад, стрільців та танкістів. Також армія потребує фазових зв'язківців та шифрувальників.

Нова хвиля мобілізації навряд чи розпочнеться одразу після різдвяно-новорічних свят, всі чинники вже прораховані Генштабом. Українська армія найбільше потребує озброєння, аніж поповнення людським ресурсом. Багато громадян знаходяться у резерві ще після 24 лютого 2022 року. У 2023 році можливі коригування у планах мобілізації, але все вже заздалегідь прораховано, у разі потреби нового призову про нього повідомлять публічно. Тому що все залежить від перебігу бойових дій.

Раніше ми розповідали, що в Україні знизили обліковий вік для військовозобов'язаних. Також ми писали, кого з українців можуть повернути з-за кордону для мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.