Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Lifecell у лютому підвищить тарифи для деяких абонентів – кого стосується

Розповідаємо, за які послуги українці платитимуть більше

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Які послуги подорожчають у Lifecell незабаром

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні продовжують дорожчати не тільки продукти, а й різні послуги. Так, компанія Lifecell попередила своїх клієнтів про зміни у вартості тарифів. Мова йде про тарифний план "Смарт лайф" та "Смарт лайф плюс, які подорожчають з 22 лютого.

Про це повідомляється на сайті компанії.

"Через вплив економічних чинників, зумовлених війною, з 22 лютого 2023 року змінюється вартість пакета послуг за тарифом на 4 тижні, а також стандартна тарифікація", — йдеться у повідомленні на сайті мобільного оператора.

Наразі відомо, за тарифний план "Смарт лайф" клієнти Lifecell платитимуть 225 грн, замість 180.

У Lifecell також зазначили, що незабаром також відбудуться зміни у тарифних планах основної лінійки пакетів, а саме:

  • "Просто Лайф",
  • "Вільний Лайф"
  • "Platinum Лайф"
  • "Інтернет БЕЗМЕЖ",
  • "Дзвінкий БЕЗМЕЖ"

До того ж подорожчає більшість архівних тарифних планів мобільного оператора. Усі подробиці про нові тарифні плани будуть повідомлені абонентам в SMS-розсилці.

Vodafone скасував безплатний роумінг

Раніше ми вже розповідали про те, що з 12 січня український мобільний оператор Vodafone відмовився від безплатного роумінгу в Європі. Тепер українці, які проживають за кордоном, мають платити за цю послугу 50 грн щомісяця. Послуга передбачає:

  • 10 Гб мобільного інтернету;
  • 70 хвилин на вихідні дзвінки в мережі;
  • 30 хвилин на вихідні дзвінки на номери інших операторів.

Також змінилася вартість базових тарифів у роумінгу:

  • 50 грн/100 Мб;
  • 40 грн/10 хв;
  • 15 грн/15 SMS.

Зміни відбулися не без причини. Послуга подорожчала через іноземних операторів, які переглянули тарифи для українських абонентів, зазначає компанія.

Але абоненти тарифів SuperNet, 4G Smart, Vodafone Device L, а також контрактних тарифів RED Business M, Business Unlim Plus, Business ULTRA L, Business ULTRA XL, RED Business VIP, Business ULTRA VIP, Business Pro, Business Unlim зможуть безплатно користуватися послугою "Доступний роумінг" до 30 червня 2023 року.

Чому зникає мобільний зв'язок, коли відключають світло?

Річ у тім, що мобільну мережу в Україні будували, не підозрюючи, що може статися війна. Тому більшість базових станцій обладнали свинцево-кислотними акумуляторами.

Але тепер мобільні оператори активно підшуковують резервні літій-іонні системи, адже вони працюють довше під час відключення, а ще – генератори.

Так, мобільному оператору Lifecell потрібно майже 250 генераторів і 36 тис. літій-іонних акумуляторів. Тим часом Kyivstar вже отримав і встановив 8 тис. нових акумуляторів для своєї системи, а Vodafone Ukraine – 5 тис.

Раніше ми розповідали, хто ще з мобільних операторів підвищив вартість послуг під час війни. Також ми писали, яка проблема виникає в українців під час зміни мобільного оператора.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.