Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Квітковий бум може розорити українців? Скільки коштують тюльпани в березні

Продавці тюльпанів можуть значно заробити в березневий період, особливо в Міжнародний жіночий день

Фото: Unsplash, НБУ. Колаж: Pro Гроші

За скільки можна купити тюльпани в Україні у березні

Фото: Unsplash, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Тюльпани важко назвати квітами, які традиційно дарують жінкам за будь-якої нагоди. Лише в індивідуальних випадках, якщо їх сильно люблять одержувачі. Тож чи не єдиний період масштабного буму на тюльпани – березень, напередодні та в Міжнародний жіночий день, який світ відзначає 8 березня. Продавці квітів оптом скуповують великі партії, адже знають, що все розкуплять, яку би ціну не встановили. А чоловікам нічого не залишається, як погодитися на штучно завищену вартість.

Сайт Pro Гроші розповідає, за скільки можна придбати ці весняні квіти поштучно та в букетах у різних містах України.

Київ

Варто бути готовими до підвищення цін на тюльпани в 2023 році. Це пов’язано, перш за все, зі складністю імпорту та незручною для транспортування логістикою. По-друге, на початку березня досі лежить сніг у багатьох регіонах, температура на вулиці також не сприяє зберіганню квітів.

Замовити доставку готових букетів чи купити тюльпани поштучно можна онлайн. Це зручно та більш вигідно економічно, адже продавці дають знижки та акційні пропозиції. Початкова ціна за один бутон в столиці стартує з 40 грн. Середня вартість в більшості магазинів – 60-75 грн. Готові букети залежно від кількості квіток і упакування пропонують від 360 грн (7 тюльпанів). За 900 грн є в наявності красиві подарункові букети з 15-ма бутонами.

Також існують варіанти замовлення оптом. На OLX найдешевші пропозиції від постачальників – за 12 грн/квітка. Найдорожче продають місцеві тюльпани за 35-37 грн і різновиди Голландського за 30-32 грн.

Львів

Поштучно купити тюльпани можна досить дешево – за 25 грн і більше. Готові букети менш вигідні, оскільки одна квітка коштуватиме від 60 грн. Наприклад, об’ємний подарунок з 51-м бутоном обійдеться в 2 700 грн. Більш бюджетні варіанти – від 715 грн за 11 тюльпанів різних кольорів. Оптові ціни у Львові не відрізняються від київських – 12 грн, якщо партія включатиме не менше 50 квіток.

Одеса

Білі тюльпани мінімально продають за 30 грн, рожеві та жовті – за 35 грн. Якщо хочеться екзотики, можна придбати синій окрас, який обійдеться в 90 грн за квітку. Букети дорожчі, ніж у Києві чи Львові. Всього за 7 тюльпанів, обгорнутих в папір і зав’язаних стрічкою, продавці беруть від 670 грн. У столиці за 900 грн пропонують букет з 15-ти квіток, а в Одесі за такі ж гроші – лише 13 невеликих бутонів.

Дніпро

Більшість онлайн-магазинів виставили цінник за один тюльпан в розмірі 58 грн, що вдвічі більше, ніж у Львові, наприклад. Букети також здатні розорити: собівартість однієї квітки в середньому становить 74 грн. Найбільш популярні позиції – білі тюльпани за 1 850 грн (25 шт.), рожеві за 1370 грн (9 шт.). Подекуди зустрічається ціна в 100 грн за квітку.

Харків

Мінімальна вартість одного бутона – 40 грн, середня по місту – 65 грн. За це значення продавці майже не виходять, формуючи готові букети. Собівартість становить від 45 до 60 грн, що більш вигідно, ніж в Дніпрі. За 21 різнокольоровий тюльпан чоловіки заплатять 1 200 грн, за 35 червоних – 1 540 грн, за 9 білих – 515 грн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що на Київщині штрафуватимуть за весняні квіти, і розповідав, скільки доведеться заплатити. Також ми повідомляли, що сталося з квітковим бізнесом в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.