Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс долару майже досяг 20-річного максимуму на фоні ескалації війни

Різкі зміни відбулися на фоні масованого ракетного обстрілу України 10 жовтня

Фото: ТСН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Індекс долара підскочив до 114,78, що майже б'є 20-річний максимум

Фото: ТСН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У вівторок, 11 жовтня, курс долара по відношенню до інших валют різко підвищився через ескалацію війни російськими окупантами. Індекс майже наблизився до 20-річного максимуму.

Про це повідомляє Reuters.

Наприкінці минулого місяця показник побив усі рекорди – індекс підстрибнув до 114,78, що стало максимальним значенням за останні 20 років. Потім відбулося пониження, курс стабілізувався та протягом кількох тижнів змінювався у діапазоні кількох копійок.

Але 10 жовтня агресор вирішив посилити напад на Україну та здійснив масовані ракетні обстріли, руйнуючи інфраструктуру. Через це зросла геополітична напруга, очікування ескалації викликало тривогу та побоювання інвесторів стосовно зростання відсоткових ставок.

Тож наступного дня індекс долара зріс на 0,2% до позначки 113,27, що майже дорівнює минуло місячному максимуму. Як зазначив валютний стратег ING Франческо Пезоле, наразі потрібно відмовитися від будь-яких ризиків, що стосуються економіки.

Відношення долара до інших валют

Японська єна зараз коштує 145,86 за долар, а це майже 24-річний мінімум. Три тижні тому її продавали за 145,90 за один долар, але уряд країни втрутився та відрегулював ситуацію.

На євро стрибок індексу майже не вплинув. Курс залишився на рівні 0,9699 долара. 26 вересня валюта досягла 20-річного мінімуму – 0,9528 за одиницю євро.

Фунт стерлінгів знизився до найнижчого рівня з 29 вересня – 1,0999 долара.

Зміни торкнулися австралійського долара, який вважається досить чутливим до ризиків. Він встановив свій мінімум за 2,5 роки та дорівнює 0,62475 долара. Аналітики Національного банку Австралії прогнозують, що найближчим часом можливі подальші зниження курсу.

Китайський юань також не уникнув тенденції – він знизився по відношенню до долара, незважаючи на в спроби втручання Народного банку Китаю.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Америці прогнозують рецесію. Також ми повідомляли, які товари та послуги найбільше злетіли у ціні.

Більше про наслідки ракетних ударів в Україні читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.