Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Користувачів Tinder чекає серйозне оновлення: що їм доведеться робити

Розробники додатку для знайомств мають намір боротися з ботами за допомогою нейромережі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Tinder змінить систему верифікації профілів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Користувачі Tinder скоро будуть проходити верифікацію – підтвердження особи – за допомогою відеоселфі, а не фото. Їх перевірятиме штучний інтелект.

Про це пише TechCrunch.

Шукачі друзів і пари в мобільному застосунку Tinder верифікують профіль за допомогою власних зображень, позуючи на камеру відповідно до інструкції. Але розробники планують змінити систему та затвердити новий спосіб ідентифікації користувачів. Для цього використовуватимуть штучний інтелект, який перевірятиме відповідність акаунту.

Люди відправлятимуть серію відеоселфі замість простого фото, а нейромережа з’ясовуватиме, чи дійсно ця особа є власником профілю. Оновлення стосуватиметься не тільки нових юзерів. Всім користувачам згодом надійде сповіщення про необхідність пройти верифікацію.

Передбачається, що процес допоможе боротися із засиллям ботів, що зробить Tinder безпечнішим і більш відкритим. Кількість нових акаунтів збільшуватиметься, як і впевненість у спілкуванні з живою людиною, а не підробкою. Тож знайомства активізуються.

Також додаток відображатиме профілі лише тих користувачів, які успішно завершили відеоверифікацію. Втім функція з’явиться пізніше, коли число ідентифікованих осіб буде достатньо великим.

ШІ допомагає знайомитися

Штучний інтелект стає в нагоді при спілкуванні в Інтернеті. Зауважимо, так звані діпфейки також створюються за допомогою генерації нейромережею. Несправжніх фото в мобільних застосунках для знайомств не злічити. Дехто навіть видає ШІ за співрозмовника, бо не знає, що написати у відповідь чи як почати розмову. Тому нова система перевірки унеможливить подібні випадки.

Віртуального помічника створили колишні співробітники Tinder. Інструмент CupidBot на основі штучного інтелекту обирає профілі жінок або чоловіків і спілкується з ними замість живої людини. Звичайна бета-версія, що коштує 15 доларів, дасть змогу сором’язливим користувачам фліртувати да домовлятися про побачення. CupidBot навіть нагадування до календаря вносить, щоб не забути про зустріч.

Нагадаємо, на фоні популярності ChatGPT американський мільярдер Ілон Маск вирішив запустити власну платформу штучного інтелекту TruthGPT. Так він хоче кинути виклик OpenAI та Google, запевняючи, що існуючі інструменти занадто політкоректні та ліберальні.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що користувачі ChatGPT можуть отримати до 20 000 доларів і розповідав, за що компанія платить такі гроші. Також ми повідомляли, що ChatGPT назвав 10 професій, які можуть зникнути через штучний інтелект.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.