Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Колір влади, затишку і довіри: які відтінки найбільше манять покупців

Кольори високої насиченості та сильні контрастні кольори спонукають клієнтів діяти

Фото: Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Які кольори найбільше манять покупців

Фото: Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Численні дослідження від маркетингових компаній довели, що колір товару є важливою частиною процесу купівлі. З цим погоджуються і психологи, адже яскраві кольори, що привертають увагу, значною мірою впливають на поведінку клієнтів.

Те, як компанія презентує свій бізнес, бренд і продукти, відіграє важливу роль у залученні клієнтів до компанії. Зміна колірної палітри може сильно вплинути на продажі. Ресурс Business 2 Community виділив кольори, які найбільше приваблюють покупців.

1. Червоний

Червоний – колір влади. Він привертає увагу людей і утримує її, тому це найпопулярніший колір для маркетингу. Однак, тут головне не перестаратися, радять маркетологи.

2. Синій

Синій колір викликає довіру та асоціюється з надійністю.

"Щоб отримати найкращі результати, поєднуйте синій із додатковими кольорами", – наголошують фахівці.

3. Рожевий

Ресурс пише, що рожевий колір підійде для тих, хто бореться за увагу молодих жінок, адже це вишукано і абсолютно жіночно.

4. Жовтий

Жовтий колір – потужний, але водночас і найнебезпечніший відтінок.

"Використовуйте жовтий, щоб привернути увагу аудиторії та дати їм зрозуміти, що ви впевнені у своїх силах", – йдеться у матеріалі.

5. Зелений

Зелений — універсальний колір. Він асоціюється з теплом і затишком, що дарує клієнтам приємні відчуття. По-друге, це означає здоров'я, навколишнє середовище та доброзичливість.

Фото: Unsplash
Фото: Unsplash

Нарешті, зелений колір — це колір грошей, тому він створює думки про багатство.

6. Фіолетовий

Фіолетовий — це королівський колір, що робить його ідеальним для надання нотки елегантності та престижу вашим маркетинговим матеріалам.

7. Золото

Золото також елегантне та престижне, але додає елемент сили, з яким фіолетовий не може зрівнятися.

"У поєднанні з фіолетовим або зеленим золото є потужним кольором, який символізує багатство та родовід", – розповідають маркетологи.

8. Помаранчевий

Помаранчевий колір – це енергія. Він має потужні властивості привертати увагу, це весело та круто, і це створює у клієнтів відчуття, ніби вони мають справу з передовою компанією.

9. Коричневий

Коричневий, земляний відтінок, відомий як колір комфорту, який розслабляє клієнтів.

10. Чорний

Чорний — ще один дуже універсальний колір. Він може бути сучасним або традиційним, захоплюючим або розслаблюючим.

"Використовується як контрастний колір, чорний найчастіше додає драматизму будь-якому настрою, який ви хочете створити", – пояснюють фахівці.

Фото: Unsplash
Фото: Unsplash

Багато експертів вважають, що вибір суміші кольорів для використання у бізнесі є найбільш вигідним. Ресурс The Painting Pros виділив кілька критеріїв, на які варто звернути увагу, вибираючи колірну тему для свого бізнесу:

  • Місія компанії. Якщо ви етична компанія, це частина вашої місії. Якщо ви компанія, що надає швидке обслуговування, швидкість є частиною вашої місії.
  • Характеристики клієнта. Ви можете проаналізувати будь-що, від демографічних показників, способу життя до особистісних рис, щоб оцінити, на які кольори ваша аудиторія буде добре реагувати.
  • Конкуренти. Зверніть увагу на кольори, які використовують успішні конкуренти, і спробуйте застосувати їх у своєму стилі.
  • Ділове середовище та результати. Подумайте про результати, які ви хочете отримати від свого бізнесу. Колір, який ви обираєте для свого бізнес-середовища, має відповідати вашим бізнес-цілям.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про топ-5 найдорожчих NFT у 2022 році, який вже побив рекорд попереднього року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.