Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

КМДА вкотре здивувала тендером – на що планують витратити майже 5 мільйонів

Київська міськрада активно оголошує тендери, які викликають у громадян сумніви щодо їхньої необхідності під час війни

Фото: КМДА, УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

КМДА витратить майже 5 мільйонів на модернізацію сайту з пошуку тварин

Фото: КМДА, УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Новий тиждень розпочався з обговорення чергового тендеру від КМДА. На цей раз Комунальне підприємство "Головний інформаційно-обчислювальний центр" Київської міськради має намір спрямувати майже 5 мільйонів гривень на оновлення інформаційної системи "Реєстр домашніх тварин".

Ця інформація стала доступною в системі Prozorro.

Що передбачає новий тендер

В описі зазначено, що потрібно розробити пакет програмного забезпечення для модернізації інформаційної системи "Реєстр домашніх тварин". Проведення цієї послуги має бути завершено до 22 грудня 2023 року. Загальний бюджет тендеру становить 4 951 000 гривень.

Що відомо про роботу реєстру

"Реєстр домашніх тварин" почав працювати у 2019 році з метою створення бази даних, в яку власники домашніх тварин мали заносити інформацію про своїх собак і котів. У відповідь на це вони отримували жетони з QR-кодами, що містили інформацію про тварину та контактні дані власника. Створення такого реєстру мало сприяти швидкому знаходженню загублених тварин шляхом оголошень у цій системі.

Станом на жовтень 2023 року реєстр показує не найкращі результати. У розділі "знайдені тварини" було оприлюднено всього 15 оголошень про знайдених собак і котів, і останнє оголошення датується 2021 роком. У розділі "загублені тварини" розміщено лише одне оголошення.

Скільки було витрачено на реєстр загалом

Згідно з інформацією з Prozorro, з 2018 року працівники Київської міськдержадміністрації провели ще два тендери на підтримку та розвиток цієї системи, загальною вартістю 2 мільйони гривень (0,2 млн грн та 1,80 млн грн відповідно).

Ця ситуація викликає питання щодо ефективності витрат бюджетних коштів. За ці 5 мільйонів гривень, які планують витратити на модернізацію Реєстру домашніх тварин, можна було б придбати дві сотні FPV-дронів камікадзе, які допоможуть знищувати ворога.

Який ще проводить тендер КМДА

Київська міська державна адміністрація провела тендер на закупівлю міцних алкогольних напоїв на майже 100 000 гривень. Замовником було Комунальне підприємство "Київський культурний кластер".

Переможцем тендеру стала компанія "Приват-Алко Трейдінг", яка запропонувала виконати умови тендеру за суму 97 999 гривень. Згідно з оголошенням, постачання спиртних напоїв планується з 9 жовтня 2023 року по 31 грудня 2023 року.

Раніше ми повідомляли, що фонд гарантування вкладів приєднався до марафону сумнівних тендерів. Також ми писали, на що газовики хочуть витратити понад мільйон гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.