Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Інвентар для ігор або важливий інструмент? На що газовики хочуть витратити понад мільйон гривень

Державний "Укрбургаз" раніше організовувало тендери для придбання термочашок, проте на цей раз вартість збільшилася вдвічі

Фото: Unsplash, Нафтогаз. Колаж: Pro Гроші

"Укрбургаз" планує закупити 17 термочашок за 1,35 млн гривень

Фото: Unsplash, Нафтогаз. Колаж: Pro Гроші

Акціонерне товариство "Укргазвидобування" в особі філії Бурове управління "Укрбургаз" готується до проведення закупівлі 17 термочашок. Їхня загальна вартість становить 1,35 млн гривень.

Про це йдеться на сайті Prozorro.

Ці термочашки мають бути використані для температурного контролю під час проведення реологічних досліджень та визначення в'язкості бурових розчинів. Термочашки повинні мати з'ємний стакан із нержавіючої сталі та відповідати технічним характеристикам, зазначеним у каталозі OFITE під назвою "CUP HEATER FOR VISCOMETERS".

Ці мінітермоси в описі до тендеру вказані як "інвентар для спортивних ігор на відкритому повітрі". За інформацією, наданою в замовлені, ці термочашки заплановано придбати на аукціоні, який запланований на 9 жовтня. Постачання чашок має відбутися до кінця травня 2024 року.

Зауважимо, що це не перший раз, коли "Укрбургаз" закуповує подібне обладнання. В червні 2021 року вони вже придбали ідентичні термочашки за значно меншу ціну – 38,8 тис. гривень за одну. Ці нові прилади обійдуться підприємству дещо дорожче, оскільки вартість однієї чашки становитиме приблизно 79 000 грн.

Державне підприємство "Укрбургаз" належить до складу акціонерного товариства "Укргазвидобування", яке своєю чергою є частиною державної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Представники "Нафтогаз України" повідомили, що ці термочашки є технологічним обладнанням для забезпечення точності та надійності досліджень бурових розчинів, які використовуються в промислових процесах.

Кабмін змінив правила публічних закупівель

В Україні відбулися зміни у проведенні тендерів. Зміни стосуються всіх закупівель, де сума перевищує 50 тис. гривень. Тепер необхідно надавати обґрунтування, щоб отримати дозвіл на проведення таких тендерів.

Мінекономіки зазначило, що ці зміни спрямовані на покращення якості роботи організаторів тендерів. Також буде змінено перелік підстав, за якими можливий вибір постачальника.

Раніше ми повідомляли, що на Prozorro з'явився черговий незрозумілий тендер. Також ми писали, на що в Україні витрачають мільйони.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.