Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Київська ГЕС захищена? Чи прикрита вона від ударів з РФ та ворожих ДРГ

6 червня ворог підірвав Каховську гідроелектростанцію і тепер рівень води у водосховищі стрімко знижується

Фото: УНІАН, Скриншот. Колаж: Pro Гроші

Київську ГЕС захистили від ворога

Фото: УНІАН, Скриншот. Колаж: Pro Гроші

Київська ГЕС прикрита від ударів з боку Росії з повітря. Також вона захищена від можливих атак диверсійно-розвідувальних сил ворога. ГЕС перебуває в зоні відповідальності угруповання сил і засобів оборони Києва.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає Укрінформ.

Усі можливі загрози аналізуються та приймаються необхідні заходи.

"Що стосується Київської ГЕС, то вона перебуває в зоні відповідальності угруповання сил і засобів оборони Києва, яке підпорядковане мені. Нами вжиті відповідні заходи з безпеки: як щодо прикриття від ударів з повітря, так і щодо неможливості дій диверсійно-розвідувальних сил противника", – наголосив Наєв.

Цей комплекс заходів, які вирішили вжити щодо Київської ГЕС, повністю впроваджені й вже діють. Відомо, що ворог і до цього намагався якимось чином зашкодити нашим дамбам на річці Дніпро, але його дії були марний.

"Ми, звичайно, аналізуємо всі загрози, які можуть бути у майбутньому та завчасно вживаємо адекватних заходів, що знижують і зводять до нуля можливі ворожі дії", – додав Наєв.

Підрив Каховської ГЕС може негативно позначитися на ЗАЕС

Через підрив Каховської гідроелектростанції рівень води у водосховищі стрімко знижується. В Енергоатомі повідомили, що це стане додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

Адже ця вода давала можливість станції отримувати підживлення ля конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Станом на 8:00 ранку рівень води у станційному ставку-охолоджувачу становить 16,6 метра. Цього достатньо для потреб АЕС.

А от станом на 13:00 рівень води у резервуарі для охолодження систем ЗАЕС серйозно знизився, зазначив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

В ОП заявили про небезпеку для Криму

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що підрив Каховської ГЕС може залишити Крим без води. Він додав, що руйнування гідроелектростанції – "це максимальна неадекватність".

Саме підрив ГЕС може призвести до знищення населених пунктів та біосфери. Крім того, Єрмак повідомив, що вже кілька сіл були повністю або частково затоплені.

"Також підрив Каховської ГЕС означає, що Крим залишиться без води. Це екологічний тероризм", – написав керівник ОП.

За словами Андрія Єрмака, цими діями російські окупанти намагаються зірвати контрнаступ українських військових. Однак всі спроби марні, адже підрив ГЕС не зашкодить наступу ЗСУ. Командування передбачило такі кроки окупантів, додав командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

Раніше ми вже писали про те, що Росія пошкодила майже всі ТЕС і великі ГЕС, а також про те, що Данілов назвав наслідки підриву Каховської ГЕС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.