Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Київ знову без світла? Кличко розказав про наслідки нічної атаки на столицю

Мер Києва пояснив, що буде з електроенергією та теплопостачанням після ударів "шахідів"

Колаж: Pro Гроші

Кличко повідомив про наслідки атаки "шахідів"

Колаж: Pro Гроші

В ніч на 2 січня Росія атакувала Київ іранськими дронами, унаслідок чого були пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Він зазначив, що через це у Києві вводяться аварійні відключення світла. Також знеструмлено деякі об'єкти теплопостачання.

"Внаслідок нічних обстрілів столиці пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури. У місті – аварійні відключення електроенергії. Відповідно є знеструмлені об'єкти теплопостачання", – написав Кличко.

Мер додав, що водопостачання у столиці здійснюється в штатному режимі.

У КМВА уточнили, що станом на 9:00 Київ повертається до відключень світла.

"Завдяки титанічній роботі енергетиків та усіх комунальних служб, мешканці Києва мали змогу зустрічати Новий Рік зі світлом, без відключень електроенергії. Але через пошкодження об’єкта енергосистеми під час останньої повітряної атаки на Київ та через збільшення споживання електроенергії після святкових днів, місто змушене повернутися до відключень", – повідомили у КМВА.

Атака на Київ

Вночі російські окупанти запустили на Київ кілька хвиль "Шахедів". За час нічної повітряної атаки на столицю вдалося збити 22 ворожі цілі.

Під час повітряної тривоги пролунав вибух у Деснянському районі. Було госпіталізовано 19-річного чоловіка.

Повітряна тривога тривала понад чотири години.

Як довго відключатимуть світло у Києві

Раніше мер столиці Віталій Кличко заявляв, що відключення світла в Києві унаслідок російських ракетних ударів можуть тривати до весни.

Кличко не виключив, що за декілька тижнів дійсно можна відновити пошкоджену енергетичну інфраструктуру, яка живить столицю, у разі якщо не буде нових ракетних ударів.

"Це питання більше до фахівців – до компанії ДТЕК. Деяка апаратура замовлена на Заході, її потрібно виготовити, привезти в Україну і встановити. Тобто це певний процес", – пояснив Кличко.

Водночас він зазначив, що після обстрілів енергетики та влада столиці намагаються відновити електропостачання максимально швидко та перейти на чіткі графіки.

"Але маємо бути готові до того, що відключення можуть бути до весни. Це пов'язано також з низькими температурами, у багатьох людей стоять нагрівачі – у когось теплі підлоги, у когось УФ. Люди в холодний час завжди споживають більше електроенергії. Тому йде більше навантаження на енергосистему", – зазначив мер столиці.

Раніше Арестович спрогнозував, чим обернуться удари Росії та чи буде блекаут. Нагадаємо також, що українцям показали, у що після обстрілів перетворюється інфраструктура.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.