Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

iPhone – мрія чи фінансовий тягар? Скільки коштують базові підписки від Apple

Ми вирішили розібратися, скільки власникам iPhone доводиться платити щомісяця за базові підписки та що кажуть українці про використання цього смартфона

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Власникам iPhone не обов'язково оформлювати всі підписки

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У багатьох людей різняться думки щодо покупки техніки від компанії Apple, зокрема це стосується мобільних телефонів iPhone. Хтось думає, що це марна трата грошей, адже, окрім "космічної" вартості телефона, там ще є додаткові підписки, за які також потрібно платити. А хтось, навпаки, запевняє, що ці платні підписки приносять багато користі власникам iPhone.

Сайт Pro Гроші вирішив розібратися, скільки коштують базові підписки в смартфоні та чи дійсно iPhone такий дорогий у використанні, як здається.

Які є підписки в Apple та скільки за них доведеться заплатити?


Якщо говорити лише про базові підписки, які вже передбачені у смартфоні, то їх насправді не так багато. До того ж власнику iPhone зовсім необов'язково купувати всі запропоновані підписки. Кожна людина вирішує самостійно, чим вона хоче користуватися за додаткову плату.

  • Apple Music

Розпочнемо з найвідомішої підписки, про яку знають не лише власники iPhone. Apple Music – це платний додаток для прослуховування музичних композицій на смартфоні або на іншій техніці від Apple.

У застосунку пропонують на вибір 4 види підписок, відповідно, з різною вартістю та умовами.

  1. Індивідуальна. Оформлюючи цю підписку, додатком зможе користуватися лише власник смартфона. Коштує вона 4,99 дол./місяць (183,21 грн).
  2. Сімейна. Це найвигідніший вид підписки, на думку власників iPhone. Річ у тім, що можна зібрати компанію до 6 осіб, які також користуються технікою від Apple, та розділити вартість цієї підписки на всіх користувачів, відповідно, у них буде доступ до власної медіатеки. Її вартість становить 7,99 дол./місяць (293,35 грн).
  3. Індивідуальна на рік. Користувачам пропонують оформити таку підписку одразу на 12 місяців за 49 доларів (1 799 грн). Якщо порахувати, то це також виходить дещо вигідніше, адже якщо платити за так підписку щомісяця, то переплата становитиме близько 400 гривень за рік.
  4. Студентська. Під час оформлення такої підписки власнику iPhone потрібно заповнити відповідну анкету для підтвердження свого статусу студента. Після того, як користувач пройде так звану авторизацію, він може слухати музику в додатку за 2,49 дол./місяць (91,42 грн).
  • iCloud

Це також досить поширений вид підписки серед користувачів. iCloud пропонує власникам iPhone за додаткову плату розширити сховище смартфона. Наприклад, у вас вже повністю забита оперативна пам'ять, але новий телефон зараз купувати немає ресурсу, тому придбати певну кількість додаткових гігабайтів пам'яті буде ідеальним варіантом.

У такому разі власникам смартфона пропонується два тарифи на вибір.

  1. Додаткові 200 ГБ пам'яті коштують 2,99 дол./місяць (109,78 грн). Але варто зауважити, що цей обсяг пам'яті залишається сталим, тобто щомісяця власники смартфона платять лише за використання цих 200 ГБ.
  2. Додаткові 2 ТБ пам'яті коштують 9,99 дол./місяць (366,78 грн). Але у такому разі користувачам можна навіть не перейматися, що в один момент вони не зможуть зберегти потрібний документ тощо.
  • Apple TV

Цей додаток дозволяє власникам техніки від Apple дивитися фільми та серіали виробництва Apple Original без обмежень та реклами. За це користувачам доведеться платити по 4,99 дол./місяць (183,21 грн).

Це найголовніші підписки, які можуть стати у пригоді кожному власнику iPhone. Проте, це не є обов'язковою умовою при покупці телефону, кожна людина вирішує самостійно, чи потрібні їй ці застосунки. Тому у використанні цей телефон може бути бюджетним, якщо не оформлювати вищезазначені підписки.

Що кажуть українці про використання iPhone?


Як ми вже казали на початку, думки щодо використання цього смартфона серед українців дуже різняться, тому ми вирішили поспілкуватися як з власниками iPhone, так і з користувачами операційної системи Android та дізнатися, як насправді вони ставляться до техніки Apple.

Я вже років 5 користуюся виключно iPhone. Так, раніше я також думала, що покупка такого телефона – "гроші на вітер". Мене всі знайомі запевняли, що телефон мені додасть лише статусності, а у використанні він такий самий, як інші. Але придбавши свій перший iPhone, я змінила свою думку, та вже ніколи не повернуся до Android. До того ж в мене немає жодної оформленої підписки, тож витратилася я лише на купівлю телефона, – каже Ксенія.

Однак з її думкою зовсім не погодився В'ячеслав, хлопець впевнений, що такі смартфони купують лише люди, які хочуть показати, що в них є гроші.

Мені часто кажуть друзі, в яких є iPhone, що я їм просто заздрю, але я дійсно не розумію, навіщо купувати телефон за 60 тис. гривень, якщо він так само дзвонить, набирає повідомлення та відображає потрібні мені фото та відео без додаткової плати. Так, Android швидше ламається через природний знос, але й коштують такі телефони в 3, а то й 4 рази менше, ніж iPhone, – висловив свою думку В'ячеслав.

Вибір смартфона – це індивідуальна справа кожного. Хтось обирає iPhone з якихось власних переконань, наприклад, зручність, швидкість обробки інформації та інші технічні причини. А хтось до кінця відстоює свою думку, що iPhone – це дорого.

Раніше ми розповідали, скільки коштують найбезпечніші смартфони у 2023 році. Також ми писали, яка вартість найпотужнішого смартфона у світі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.