Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ідеальна ялинка на Новий рік: як правильно обирати і на що звертати увагу

Скористайтеся порадами, які допоможуть вибрати найкращу живу ялинку для дому

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як правильно обрати живу ялинку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Процес вибору справжнього хвойного дерева відрізняється від покупки декоративної ялинки, адже варто знати хитрощі, які дозволяють безпомилково визначити якісний товар. Потрібно орієнтуватися у питаннях, який сорт довше стоятиме у приміщенні, чого уникати та як доглядати за деревом, як зберегти свіжий зовнішній вигляд після кількох тижнів тощо.

І хоча процес може здатися важким, зате скільки новорічної радості принесе жива ялинка, прикрашена іграшками! Один лише аромат хвої, що розповсюдиться по оселі, здатен відшкодувати витрачений час і докладені зусилля.

Сайт Pro Гроші розповідає, як вибрати гарне дерево, щоб ідеально прикрасити ним кімнату для святкової атмосфери.

На що звертати увагу під час вибору живої ялинки

Головна мета – вибрати дерево, яке зрубали якомога ближче до моменту купівлі. Діє такий же принцип, як зі зрізаними квітами: чим свіжіша ялинка, тим довше вона виглядатиме красиво. Щоб дізнатися, наскільки давно дерево зрубали, подивіться на голки. Вони повинні бути гнучкими й блискучими, без коричневих плям, а не ламкими та засохлими. Можна також струснути ялинку: якщо опадає багато голок, дерево не свіже.

Ознаками також є насичений колір і гарний аромат. Не бійтеся попросити оглянути дерево з усіх сторін, інакше його неможливо якісно перевірити. Варто звернути увагу на форму та розподіл гілок. Чи достатньо вони міцні, щоб витримати вагу гірлянд і прикрас? Чи рівномірно розташовані? Ви можете обрізати гілки, якщо потрібно, але в ідеалі не зупиняйте вибір на дереві, яке потребує додаткової обрізки для ідеального вигляду.

Нарешті, перевірте основу стовбура. Міцну і пряму вертикальну основу набагато легше закріпити на підставці, ніж ту, яка росте під кутом або має багато горбів. Залежно від сорту різдвяної ялинки та свіжості, можете розраховувати, що вона протримається в приміщенні до п’яти тижнів. Майте на увазі, що час, протягом якого дерево виглядатиме красиво, залежить від розташування у домі. Якщо поставити хвою у теплому приміщенні або поблизу джерела тепла, вона почне псуватися швидше, ніж у прохолодному місці.

Чому важливо поливати живу ялинку

Справжні новорічні ялинки не вимагають особливого догляду, але знання окремих лайфхаків допоможе зберегти свіжість і гарний зовнішній вигляд довше. В Україні, наприклад, не звикли до процесу підтримання вологи, тоді як регулярний полив – обов’язкова складова процесу догляду. Переконайтеся, що купили підставку, яка утримує воду, та підтримуйте режим частоти поливу залежно від температури у кімнаті.

Деякі експерти рекомендують розчиняти у рідину трохи цукру, однак не всі погоджуються з принципом солодкого живлення. Краще використовуйте звичайну воду без жодних домішок. Колись вважалося, що дерево швидше поглинає теплу воду, але дослідження довели, що на темпи поглинання, а тим більше – вигляд ялинки, ніяк не впливає температура рідини. Найголовніше – регулярність.

Деякі різновиди хвої мають сильніший аромат, тому не поспішайте одразу переходити до інших пропозицій, якщо не відчули яскраво вираженого запаху. Блакитна ялина, благородна ялиця та сосна звичайна – ці види зазвичай задовольняють потребу в концентрованому хвойному ароматі. Якщо добре поливати дерево та розміщувати його якомога далі від джерел тепла, можна отримати більш міцний і стійкий запах.

Зволоження також стане у пригоді, щоб голки довше затрималися на гілках. Якщо вдома жарко, збільште частоту поливу, бо високі температури прискорять зневоднення і призведуть до опадання гілочок.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки коштують прикраси та ялинки в Епіцентрі. Також ми повідомляли, скільки цього року доведеться витратити на штучну ялинку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.