Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Хитрість, про яку мало хто знає: навіщо у морозилці залишають монету

Розповідаємо про мало кому відомий лайфхак

Фото: UnsPlash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Навіщо лишати монету в морозилці

Фото: UnsPlash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Чимало українців, їдучи надовго з власної домівки, навряд чи вимикають морозилку, адже зберігають у ній багато заморожених продуктів. Дехто навіть не замислюється над тим, що продукти все одно можуть зіпсуватися, якщо, наприклад, надовго зникне електроенергія з будь-якої причини. Звісно, коли світло знову з'явиться, продукти заморозяться, але ви точно не здогадаєтесь, що готувати з них вже не варто.

Сайт Pro Гроші розповідає, як дізнатися про те, чи не розморожувалась їжа в морозилці, поки вас не було вдома.

Що потрібно робити

Вам знадобляться лише чашка, вода і монета. Саме завдяки монеті у морозилці можна одразу зрозуміти, що відбувалося з електроенергією, поки вас не було вдома.

Алгоритм дій наступний:

  • наповніть чашку водою;
  • поставте її в холодильник, щоб заморозити;
  • після цього на поверхню льоду покладіть монету.

Коли повернетеся додому, одразу зазирніть до морозилки й перевірте залишену там монету. Якщо помітите її на поверхні — відключень світла не було, холодильник справний, а отже і продукти у ньому не зіпсувалися.

Якщо монета перебуває всередині льоду — електроенергію відключали, у результаті вода у чашці розмерзлася, а потім знову замерзла, бо з'явилося світло і морозилка запрацювала.

Якщо монета зовсім опустилася на дно — електроенергії не було досить довго, а їжа, яку ви зберігали у морозилці, вже точно не придатна для того, щоб її куштувати.

Монета для шин

Монета може знадобитися не тільки для того, щоби перевірити, розмерзалась морозильна техніка чи ні. Вона ще й стане у пригоді водіям, які не бояться сідати за кермо автівки навіть взимку.

Річ у тому, що автомобільні шини обов’язково повинні перебувати в ідеальному стані перед поїздкою, тому перевіряти їх потрібно завжди. І для цього можна використати монету будь-якого номіналу (краще широку), аби з’ясувати глибину протектора.

Для цього помістіть її в одну з канавок шини. Якщо зовнішня смуга на монеті прихована, ви перевищуєте дозволений ліміт. Якщо смуга випирає, шини не дотягують до дозволеної глибини протектора, тому вам слід якомога швидше їх накачати.

Раніше ми розповідали, які тренди домашнього інтер'єру вважатимуться найгіршими у 2023 році. Також ми писали про найголовніші правила дизайну інтер’єру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.