Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Готуємося до лютої зими: як утримати тепло у квартирі навіть без опалення

Зверніть увагу, що приблизно 35% тепла в домі виходить через стіни та щілини навколо дверей

Фото: pexels

Українці можуть залишитися без тепла

Фото: pexels

Попереду українців чекає досить важка зима через можливі обстріли з боку РФ та відключення світла. Без електроенергії не всі люди можуть бути з опаленням, а тому важливо вміти зберегти своє тепло в помешканні. Це цілко можливо якщо дотримуватися кількох правил.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Теплові завіси на зовнішніх дверях

Існують різні види штор. Ви їх можете використовувати навіть для дверей. Якщо ви хочете зберегти тепло в оселі, то варто повішати їх всередині помешкання на вхідні двері. Частина штори має саме "збиратися" на підлозі, щоб не пропускати ніяких протягів у ваше житло.

Експерти кажуть, що приблизно 35% тепла в домі виходить через стіни та щілини навколо дверей, а тому блокування цієї зони є надважливим завданням, аби зберегти тепло.

Засоби для захисту від протягів

Вони є обов'язковими для збереження тепла в домі холодною осінню та взимку. Для цього придбайте спеціальні запобіжники та закріпіть їх на зовнішніх та внутрішніх дверях.

Наприклад, можна встановити пристрій для запобігання протягу в нижній частині дверей між неопалюваною кухнею та вітальнею. Так ви збережете затишок у своєму житловому просторі за відносно невеликі гроші.

Зосередьте свою увагу на одній кімнаті

Набагато легше обігріти менший простір, ніж великий та відкритий. Оберіть маленьку кімнату, де будете знаходитися під час відключення світла. Зачиніть внутрішні двері, аби повністю затримати тепло в кімнатах. Також закрийте всі щілини.

Тільки не забудьте періодично відчиняти двері протягом дня, щоб забезпечити хорошу вентиляцію та потік повітря у цілому помешкання. Це своєю чергою допоможе запобігти цвілі та затхлим запахам.

Що буде зі світлом в Україні

Раніше ми розповідали, що енергетичній системі вдасться пройти зиму у спокійному режимі. Але усе залежить це від того, чи будуть росіяни обстрілювати об'єкти енергетичної інфраструктури.

Так, за словами виконавчого гендиректора ДТЕК Дмитра Сахарука, якщо удари будуть, то ППО важливо знищувати ракети та дрони. Лише так вдасться втримати інфраструктуру.

"Якщо зараз вивести за дужки ракетні чи дронові обстріли, то в принципі ми маємо пройти зиму нормально. Без таких глобальних викликів, які були минулої зими. Але якщо обстріли почнуть, то вже будуть питання. Адже неясно, яким чином все це буде відбуватися", – пояснив він.

Зазначається, що блекаут взимку дуже ймовірний у двох українських містах – Києву та Одесі. Також без електроенергії можуть залишитися Запоріжжя, Житомир, Кропивницький та Кременчук.

Ще відключення можливі у прифронтових регіони: Харків, Суми, Чернігів, Херсон, Миколаїв.

Раніше ми писали, коли в Україні запровадять графіки відключення. Також ми писали, у яких регіонах не буде інтернету під час блекаутів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.