Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ексклюзив від Укрпошти: де придбати нову марку з посланням до Путіна

Укрпошта повідомила про випуск нової марки до річниці початку повномасштабної війни

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта представила нову марку 24 лютого

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

До річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Укрпошта ввела в обіг поштову марку "ПТН ПНХ!".

Про це повідомляє пресслужба компанії 24 лютого.

"До річниці великої війни Укрпошта презентувала поштову марку "ПТН ПНХ!". Погашення спеціальним штемпелем "Перший день" пройшло в Києві на головпоштамті", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сьогодні спецпогашення також пройдуть у регіонах. Штемпелі тимчасово окупованих територій АР Крим, міста Севастополя працюватимуть на київському головпоштамті; штемпель Луганської області прикріплено до міста Покровськ (Донецька область).

"Віримо, що українська поштова марка "ПТН ПНХ!" також стане пророчою. І саме у 2023 році Україна, яка є територіально меншою, проте в сотні разів більш вмотивованою, остаточно покладе на лопатки Росію", – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Що стало ескізом для марки

Ескізом до поштового випуску "ПТН ПНХ!" було обрано графіті вуличного художника та політичного активіста Бенксі на стіні пошкодженої будівлі в смт Бородянка, яке зображає боротьбу двох дзюдоїстів.

"Маленький хлопчик, який відправляє в нокаут дорослого чоловіка, – алегоричний образ, це боротьба України з РФ", — наголосили в Укрпошті.

Який тираж та номінал марки

Тираж поштової марки – 1 500 000 примірників або 250 тисяч маркових аркушів.

Номінал марки – F (відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України). Вартість маркового аркуша – 180 грн, з яких 42 грн – благодійний внесок.

До марок також випустили конверт "Перший день", художній конверт, картку, презентаційну теку та рамку, тематичне худі.

Де купити нову марку

Від 24 лютого придбати поштовий випуск "ПТН ПНХ!" українці зможуть:

  • у відділеннях пошти;
  • в офіційних магазинах;
  • на маркетплейсах.

Послуга з передзамовлення марки вже доступна з понеділка, 20 лютого. Щодо кількості діють обмеження — до 10 поштових марок на одне замовлення.

Перші марки 2023 року

Раніше ми писали про те, що перший у 2023 році набір марок під назвою "Воїни світла. Воїни добра" Укрпошта випустила в обіг 15 лютого.

На поштових блоках зобразили працівників дорожньої, енергетичної, комунальної інфраструктури, які протягом довгого часу безперестанку віддають сили на відновлення пошкоджених об’єктів після масованих ракетних обстрілів, ліквідацію наслідків наземних і повітряних атак, аби українці завжди мали доступ до зв’язку, газо- та водопостачання, світла.

На кожній марці зобразили процес окремої роботи – ремонт кілометрів доріг, повернення тепла і світла в оселі, відновлення мережевого покриття тощо.

Раніше ми розповідали, що Укрпошта повідомила про важливе оновлення. Також ми писали, як українцям купити "дефіцитні" марки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.