Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Дронам бути? Що зміниться для виробників боєприпасів в Україні

Виробники зможуть швидше випробовувати і допускати до експлуатації боєприпаси

Фото: Wikimedia, МОУ/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Раніше виробництво боєприпасів було складним та малодоступним в Україні

Фото: Wikimedia, МОУ/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Кабмін на своєму засіданні ухвалив постанову про виробництво, закупівлі та постачання боєприпасів і бойових частин для безпілотників. Уряд планує забезпечити функціонування ринку виробництва БПЛА та дронів різних видів для потреб ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

Як ухвалена установа змінить український ринок дронів

Як відзначили в уряді, така постанова має дати поштовх для формування ринку та масового виробництва боєприпасів в Україні, щоб швидко та ефективно забезпечувати потреби Збройних Сил.

Згідно з ухваленою постановою, виробники отримають законодавчу базу для масового виробництва боєприпасів в Україні, а також будуть встановлені вимоги до цих боєприпасів та зазначено, хто та де може здійснювати їх виробництво. Такий крок спростить і прискорить процедури випробування та допуску боєприпасів до експлуатації, що раніше вимагало багато часу та бюрократичних перешкод.

"Раніше виробництво боєприпасів було складним та малодоступним в Україні. Нові виробники майже не з’являлися на ринку. Адже необхідно було близько року, щоб допустити боєприпаси до експлуатації. Зокрема, юридично здійснити багато процедур: зібрати документи, отримати ліцензії та пройти перевірки", – йдеться у повідомленні.

Ухвалена постанова скасує наявні бюрократичні процедури та спростить виробництво зброї в Україні. Уряд очікує багаторазове зростання кількості виробників.

Постанову ініціювали Міністерство цифрової трансформації та Міністерство стратегічних індустрій. Раніше, завдяки схожому підходу, в Україні вдалося розвинути масове виробництво безпілотних літальних апаратів (БПЛА). За короткий час кількість українських виробників, які отримували державні контракти, збільшилася з 7 до 40, а ще 178 виробників перебувають у процесі отримання необхідних документів.

Раніше у Міністерстві оборони повідомили, що з 22 лютого 2022 року взяли на озброєння або в експлуатацію 28 моделей безпілотних літальних апаратів різного типу, які були створені українськими виробниками.

Які дрони США передали Україні в останньому транші

Україна також отримала від США новий оборонний транш, до якого увійшла різноманітна зброя, боєприпаси та дрони. Конкретніше Україна отримала два типи ударних дронів. Перший тип – це безпілотник Phoenix Ghost, який виробляється приватною компанією AVEVEX зі штату Каліфорнія. Другий тип – це безпілотний апарат Switchblade, що розробляється компанією AeroVironment Inc.

Раніше ми повідомляли, які дрони Україна могла застосувати для удару по Кримському мосту. Також ми писали, які дрони та БПЛА використовують наші військові.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.