Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Допомога для ВПО: скільки виплачуватимуть у 2023 році

Внутрішньо переміщені особи в Україні продовжать отримувати фінансову допомогу у 2023 році

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Яку допомогу отримуватимуть ВПО у 2023 році

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Внутрішньо переміщені особи в Україні отримують фінансову допомогу від держави та міжнародних організацій. Деякі виплати для ВПО продовжаться у 2023 році.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Яку допомогу отримуватимуть ВПО у 2023 році

Українці, які оформили виплати через "Дію" до квітня 2022 року включно, продовжують отримувати фінансову допомогу у розмірі 2 000 гривень на дорослого члена сім'ї та 3 000 гривень на дитину або особу з інвалідністю. Така допомога надається особам, які мешкали на певних територіях.

Також у 2023 році ВПО зможуть отримувати фінансову допомогу від таких міжнародних організацій:

  • Червоний Хрест;
  • ЮНІСЕФ;
  • ООН.

ВПО зможуть отримувати щомісячну допомогу у розмірі 2 500 гривень від Червоного Хреста. Сім'ям, в яких 3 і більше дітей, ЮНІСЕФ виплачуватиме по 2 200 гривень на місяць.

Допомогу від ООН у розмірі 2 200 гривень українці отримуватимуть протягом кількох місяців. Зареєструватися на допомогу можна в офісах та виїзних пунктах у десяти регіонах: Харківській, Львівській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Черкаській, Запорізькій, Одеській та Кіровоградській областях.

Також у 2023 році продовжать виплату компенсацій підприємцям, які працевлаштували ВПО. Розмір компенсації дорівнює мінімальній зарплаті в Україні, тобто роботодавці отримуватимуть по 6 700 гривень за одного працевлаштованого переселенця.

Допомогу від держави та організації Save the children у розмірі 2 200 гривень ВПО зможуть отримувати вже з січня 2023 року. До списку входять:

  • сім'ї зі статусом внутрішньо переміщених осіб, які за останні три місяці переїхали до Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Львівської чи Чернівецької областей, а також громадяни, які постраждали від бойових дій;
  • переселенці, яким нема де жити, через те, що їхнє житло пошкоджено, а орендувати немає коштів;
  • жінки, які ведуть господарство самостійно;
  • люди, яким понад 60 років і вони господарюють самостійно;
  • особи з інвалідністю, які господарюють самостійно;
  • сім'ї, де є дитина та особа з інвалідністю, хронічними хворобами або нещодавно перенесеними операціями;
  • домогосподарства, де є діти та особи пенсійного віку;
  • сім'ї, де виховуються двоє та більше дітей;
  • сім'ї, де є вагітні жінки чи діти віком до двох років.

Для отримання такої допомоги необхідно подати заявку, зробити це можна за допомогою додатку "Дія" або на платформі "єДопомога". Варто зазначити, що заявки приймаються не тільки від ВПО, а й від українців, які постраждали внаслідок бойових дій та повернулися на постійне місце проживання.

Раніше ми розповідали, чому деяким ВПО відмовляють у виплатах. Також ми писали, які правила оформлення субсидії для ВПО діють під час війни. Більше про інші соціальні виплати читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.