Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Дія спростила одразу дві важливі процедури – що зміниться для українців

У застосунку можна буде отримати довідки за кілька хвилин, зекономивши свій дорогоцінний час

Фото: Уніан? Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У застосунку Дія незабаром з'являться дві важливі послуги

Фото: Уніан? Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українцям дозволили отримувати нове посвідчення водія і виписку про несудимість в додатку "Дія". Наразі ці послуги тестують.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Заміна посвідчення водія: повертаємо послугу в додаток. Тепер, якщо змінили прізвище або втратили права, не потрібно їхати до сервісного центру МВС. Замовляйте новий документ. Нагадаю, що зараз ви можете взагалі не отримувати пластикове посвідчення, а користуватися лише цифровим", — зазначив міністр.

За словами Федорова, українці також зможуть онлайн отримувати довідку про несудимість. Для цього тепер не потрібно вводити дані вручну — вони самі підтягнуться із реєстрів.

"До речі, виписка про несудимість — один із найпопулярніших документів серед українців. Щороку його отримують близько 1 млн українців", — зазначив Михайло Федоров.

Судові рішення в "Дії"

Раніше ми вже розповідали, що користувачі додатка у кілька кліків зможуть отримати електронне судове рішення з електронним підписом судді безпосередньо у смартфоні. Документ має таку саму юридичну силу, як і паперовий. Ця послуга наразі працює у тестовому режимі. Користувачам пропонують перевірити коректність роботи послуги. Для цього необхідно:

  • мати цифровий підпис;
  • бути учасником судової справи.

В "Дії" знову запрацював важливий сервіс

В додатку знову можна переглянути та сплатити штрафи автофіксації − раніше послуга була тимчасово відключена з міркувань безпеки, оскільки не працювали й державні реєстри

Якщо порушення правил дорожнього руху зафіксовано камерою відеоспостереження — порушник отримає push-сповіщення про це в застосунку "Дія".

Але наразі користувачі можуть вчасно дізнатися про штрафи та оплатити їх через Apple Pay, Google Pay чи за банківськими реквізитами. Команда застосунку наголошує, що в "Дії" можна переглянути історію штрафів навіть за період, коли послуга була недоступна.

Нагадаємо, сайт Pro Гроші розповідав, що може змінитися для водіїв після війни. Також ми писали, хто з українців може отримати пільгову іпотеку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.