Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Дія" анонсувала нову послугу, яка спростить життя українцям — що вона передбачає

Мобільний застосунок "Дія" готується до запуску нової функції, протестувати послугу можуть усі українці

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

У "Дії" запускають функцію доступу до судових рішень

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

У "Дії" з'явилася програма, яка дозволяє користувачам перевіряти документи судових рішень. Наразі ця послуга проходить бета-тестування.

Про це повідомляється в Telegram-каналі "Дія".

Зазначається, що тепер користувачі за кілька кліків зможуть отримати електронне судове рішення з електронним підписом судді безпосередньо у смартфоні. Документ має таку саму юридичну силу, як і паперовий.

"Судове рішення — документ суду, який завершує результат розгляду справи. Його можна показати органам місцевого самоврядування, щоб підтвердити, що чоловік і жінка розлучилися. Або органам МВС, щоб забрати права, якщо до цього їх вилучили поліцейські, або пред'явити нотаріусу для відкриття спадщини", — зазначається у повідомленні.

Чи можна долучитися до тестування нової послуги?

Так, і зробити це доволі просто. Необхідно:

  • мати цифровий підпис;
  • бути учасником судової справи.

Оновлені Covid-сертифікати у "Дії"

Віднедавна у додатку з'явилася можливість згенерувати оновлений документ про четверту дозу вакцини. Довідку можна отримати без біометричних документів – потрібен лише електронний підпис. Видруковувати його теж необов'язково.

Для отримання сертифіката вакцинації потрібно:

  • авторизуватись на порталі "Дія" за допомогою електронного підпису (КЕП);
  • натиснути на "Послуги";
  • обрати розділ "COVID-сертифікати";
  • натиснути на "Отримати".

В "Дії" знову запрацював важливий сервіс

В додатку знову можна переглянути та сплатити штрафи автофіксації − раніше послуга була тимчасово відключена з міркувань безпеки, оскільки не працювали й державні реєстри

Якщо порушення правил дорожнього руху зафіксовано камерою відеоспостереження — порушник отримає push-сповіщення про це в застосунку "Дія".

Але наразі користувачі можуть вчасно дізнатися про штрафи та оплатити їх через Apple Pay, Google Pay чи за банківськими реквізитами. Команда застосунку наголошує, що в "Дії" можна переглянути історію штрафів навіть за період, коли послуга була недоступна.

Раніше ми розповідали про сервіс замовлення послуг "Кабанчик" і як там можна заробляти гроші. Також ми писали, що відбудеться з виплатами деяких соціальних послуг з 1 січня 2023 року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.