Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі переселенці отримають до 7 тисяч гривень – кого це стосується

Розбиралися, які документи треба надати ВПО з дітьми та де оформити допомогу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Від початку повномасштабної війни держава надає переселенцям допомогу – родини ВПО з дітьми можуть за місяць отримувати до 7 тисяч гривень.

Як отримати допомогу

Для того, аби отримати виплати, вам слід або особисто, або через застосунок "Дія" подати певний перелік документів. Серед них: документи, що посвідчують особу та засвідчують реєстрацію у населеному пункті, який був окупований ворожими військами або в якому наразі тривають активні бойові дії.

Крім того, оформити довідку та отримати щомісячну допомогу можна також і в ЦНАПі тієї громади, де перебуває переселенець, через управління соціального захисту населення або органи соціальної опіки.

Допомога від "Право на захист": як отримати

Уже найближчим часом в нашій державі розпочнеться нова хвиля виплат переселенцям у розмірі 6 660 гривень. Її фінансуватиме благодійний фонд "Право на захист". Виплати через "Дію" отримають: постраждалі мешканці Броварів, Бучі, Ірпеня та інших населених пунктів Київської області, а з листопада – також і переселенці із Харківської області.

Допомога виплачуватиметься упродовж 3 місяців – по 2200 гривень на місяць.

Хто може отримати допомогу:

  • громадяни віком від 55 років;
  • вагітні жінки;
  • самотні матері з дітьми віком до двох років;
  • особи з інвалідністю;
  • неповні сім'ї.

Перевага надаватиметься внутрішнім переселенцям, які стали на облік протягом останнього місяця.

Скільки отримують переселенці

Щомісячна державна допомога на проживання ВПО становить для осіб віком від 18 років – по 2 000 грн, для дітей та осіб з інвалідністю – по 3 000 грн. До закінчення воєнного стану та ще місяць після нього виплати громадянам продовжуватимуться автоматично.

Коли переселенцям можуть скасувати виплати

Сайт Pro Гроші вже розповідав, що нещодавно уряд запровадив новий алгоритм перевірок внутрішніх переселенців. Тепер людей будуть перевіряти вибірково і лише у тому випадку, якщо матимуть певні підозри про неправомірне отримання допомоги ВПО, коли переселенець не проживає за заявленим місцем.

Отож люди мають 10 днів для того, аби відвідати орган соціального захисту населення та пройти ідентифікацію, щоби не втратити фінансову допомогу від держави.

Раніше ми пояснювали, чи скасують допомогу переселенцям у разі зміни місця проживання. Крім того, сайт Pro Гроші наголошував, що загрожує українцям, які зловживають статусом ВПО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.