Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці вже отримують безоплатні дрова: куди подавати заявку

Якщо у вас немає можливості забрати дрова самостійно, місцева влада доставить її до вашого подвір’я

Колаж: Pro Гроші

Не всі породи деревини підходять для опалення будинку

Колаж: Pro Гроші

Миколаївська та Херсонська обласні військові адміністрації, а також територіальні громади Чернігівської, Дніпропетровської, Сумської, Харківської та Донецької областей уклали всі договори з лісгоспами про закупівлю деревини для прифронтових територій. Більшість території вже отримують сировину для опалювання будинків.

Про це пише Мінреінтеграція.

Безоплатні дрова вже отримують жителі прифронтових районів Миколаївської, Чернігівської, Херсонської, Донецької, Сумської та Запорізької областей.

Доставляють та розподіляють дрова й відповідні територіальні громади Дніпропетровської області. Туди вже завезли 787 кубометрів паливної деревини. Близько 100 домогосподарств вже отримали деревину.

Понад 610 кубометрів деревини доставили й жителям деокупованих населених пунктів Херсонської області.

Як отримати дрова

Для отримання безоплатних дров вам потрібно звернутися до органів місцевого самоврядування або військових адміністрацій. У заявці вкажіть:

  • паспортні дані;
  • контактну інформацію;
  • місце проживання.

Якщо ви втратили документи, то можете предʼявити "Дію".

"Якщо у вас немає можливості забрати дрова самостійно, місцева влада доставить деревину до вашого подвір’я", — йдеться в повідомленні.

Як правильно підібрати дрова для опалення

Раніше ми писали, що для опалення будинку за допомогою печі краще підходять тверді листяні породи деревини, такі як:

  • дуб;
  • вільха;
  • липа;
  • ясен;
  • плодові дерева.

Вони відрізняються високою тепловіддачею та можуть рівномірно довго горіти.

Для каміна більше підходять дуб або бук. Вони яскраво та рівномірно горять, потріскують під час горіння. Це створить приємну атмосферу у будинку. Щоб опалювати житлові кімнати, краще обирати яблуню чи грушу. Вони виділятимуть під час горіння приємний аромат. У камін, який використовується лише для прикраси, обирають липу чи тополю. Вони погано обігрівають приміщення, але диму не виділяють.

При опаленні будинку за допомогою котла рекомендується вибирати граб та дуб. Непоганими варіантами вважаються груша та яблуня — при горінні вони виділятимуть додатковий приємний аромат. А ось від хвойних порід деревини краще відмовитись.

Раніше ми розповідали, як правильно складати та зберігати дрова. Також ми писали, як отримати безоплатні дрова від держави.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.