Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Дешеві квіти не міф? Де купити букет за вигідною ціною

Експертка рекомендує не бігти за приємними цінами й запевняє, що краще обрати якісні та вишукані квіти

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціна букету залежить від багатьох факторів

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Весною в магазинах можна побачити чимало квітів. Однак ціни на них вже не такі, як були колись. Тому якщо ви хочете когось порадувати букетом, то варто розуміти, що він вам обійдеться недешево.

Про це сайту Pro Гроші пояснила власниця мережі SilvaFlo Анна Макарюк.

Зараз вже не ті часи, коли квіти були дешеві, на жаль. З війною зросли ціни на все, квіти це не оминуло. Є деякі магазини, які демпінгують та і робили це раніше, а тому доволі часто збивають з пантелику клієнтів. Деякі люди просто не розуміють, чому в одному магазині тюльпан коштує 35 гривень, а в іншому – 55 гривень, – розповідає власниця мережі.

Як визначається ціна квітів

Є різні постачальники, різні якості та сорти тих самих тюльпанів. Наприклад, є преміальні та другосортні. Деякі магазини працюють на гурт, а деякі — на невелику кількість замовлень. Саме тому комусь вигідно продавати дешевше, а комусь ні.

Завжди було так, що накрут йде близько 100 відсотків. Якщо в закупці тюльпани коштували по 25 гривень, то ми їх продаємо по 50. Деякі люди не розуміють, що є оренда, зарплата, податки, комунальні, браковані квіти тощо. А хтось продає по 35 гривень квітку і на цьому також заробляє, але не факт, що це преміум, – додає Анна Макарюк.

Експертка рекомендує не бігти за приємними цінами й запевняє, що краще обрати якісні та вишукані букети. Ті, які точно довго простоять та будуть зроблені з турботою.

Де купити найдешевші квіти

Якщо ви хочете придбати квіти дешево, то вам варто знайти постачальників, які працюють на невеликий гурт і пачками продають троянди чи інші квіти (у пачці 10-20 штук квітів). Лише так вийде найдешевше. Наразі у постачальників тюльпани коштують 25-30 гривень, а троянди – від 35 гривень.

Однак зверніть увагу, що ви отримаєте неоформлений букет, тому зайнятися вам цим треба буде самостійно.

Вартість змінюється щодня

Раніше ми вже розповідали, що квіти в Україну частково завозили з-за кордону. Також деяку частину вирощували місцеві фермери. Повномасштабна війна вплинула на ситуацію. Ринок зараз вже стабілізувався, однак зміни українці відчувають з обсягу витрат.

Загалом вартість букетів залежить від багатьох факторів. Наприклад, від композицій і рослин, які в них використані. Але якщо дивитись на ціни поштучно, то онлайн на кількох майданчиках для продажу квітів є досить різні ціни. Якщо вас зацікавила інформація, то більше ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що на Київщині штрафуватимуть за весняні квіти, і розповідав, скільки доведеться заплатити. Також ми повідомляли, що сталося з квітковим бізнесом в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.