Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

День захисту дітей: що зображено на нових марках за 116 гривень (фото)

Деяку суму від продажу кожного набору перерахують на допомогу дитячим будинкам та дітям, які втратили батьків

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

40 гривень з кожного маркового аркуша підуть на благодійність

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

В Україні 1 червня відзначають Міжнародний день захисту дітей. Укрпошта випустила до цього свята ексклюзивний поштовий блок марок.

Про це розповів генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

Де можна придбати марки

Поштовий випуск буде доступний у міських відділеннях Укрпошти по всій країні, у поштовому маркеті і маркетплейсах eBay та Amazon.

40 гривень з кожного маркового аркуша підуть на благодійність, а саме на допомогу дитячим будинкам та дітям, які втратили батьків.

Також гендиректор повідомив, що враховуючи нічний ракетний удар по Києву, в Укрпошті скасували всі урочисті заходи із запуску марки 1 червня в столиці.

Марки до Дня захисту дітей
Фото: Укрпошта
Фото: Укрпошта

Що змінилось для клієнтів Укрпошти влітку

Вже з 1 липня не існуватиме бандеролей, а з 1 червня тарифи на відправлення посилок у США знизяться. Також Укрпошта планує найближчим часом відмовитися від печаток і сургучів. Ці нововведення стануть можливі завдяки новому закону.

Аби відбулася імплементація Директив ЄС із національним законодавством України, народні депутати в листопаді 2022 року проголосували за оновлений закон "Про поштовий зв’язок". Він набрав чинності 25 травня поточного року, що означає чимало змін і нововведень для операторів.

На фоні цього Укрпошта попередила клієнтів, що з 1 липня зникне бандероль і залишаться лише звичайні посилки, які можна відправляти без необхідності обклеювати марками. Тож громадяни матимуть змогу оформити надсилання онлайн на сайті чи в мобільному додатку.

"Дуже радимо клієнтам максимально використати наші чудові марки для оплати цих пересилань до 1 липня. А далі їх, безперечно, можна і треба збирати для історії, відправки листів і листівок по Україні та всьому світу", – уточнив Ігор Смілянський.

І додав, що нові поштові правила зобов’язують відмовитися від таких застарілих речей як печатки та сургучі. Більше в них не буде необхідності, але знайдеться місце в оновленому поштовому музеї.

З 1 червня українці зможуть у звичайному режимі купувати марки, конверти тощо онлайн, а відвідування відділень для цього залишиться в минулому. Достатньо буде обрати товар, сплатити карткою чи по безготівковому рахунку, а потім забрати у найближчому пункті. Для працівників відділень і покупців це означає набагато менше папірців.

Також компанія порадувала зменшенням тарифів на відправлення посилок у Сполучені Штати Америки. Знижки стануть доступні з 1 червня.

"Саме так, до коаліції в 67 країн, серед яких наші популярні Канада, Австралія, Великобританія, приєднується і USPS. Тому відправники матимуть можливість заощаджувати 8%, і все це з повним трекінгом", – додав гендиректор.

Що зміниться для поштових операторів

Новий закон передбачає встановлення фіксованої кількості універсальних послуг, які компанії зможуть надавати лише за вартістю, гранично встановленою державою. До таких відносяться:

  • прості листи до 50 грамів;
  • рекомендовані (реєстровані) листи до 50 грамів;
  • картки;
  • марки.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям показали новий набір марок за 145 грн. Також ми повідомляли, що українців попередили про зміни в тарифах Укрпошти у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.