Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

День народження Зеленського: 10 фото президента з початку війни, які вразили українців

Розповідаємо, як змінювався та чим дивував президент після повномасштабного вторгнення РФ

Фото: Офіс президента. Колаж: Pro Гроші

Володимир Зеленський відначає 45-річчя

Фото: Офіс президента. Колаж: Pro Гроші

Президент України Володимир Зеленський 25 січня відзначає 45-й день народження. Свій ювілей глава держави зустрічає у надскладних умовах – в період повномасштабної війни з Росією.

Рік тому, ще у мирний час, президент провів цей день на роботі. Своїх друзів і колег попросив не витрачати гроші на квіти й подарунки, а переказати їх на добрі справи.

Цього року, очевидно, що глава держави також проведе день на роботі. Проте його робота тепер в рази складніша і відповідальніша.

Сайт Pro Гроші вирішив нагадати, яким українці побачили президента після 24 лютого 2022 року.

Лютий 2022

Під час перших ракетних ударів по Україні Зеленський перебував у Києві. Вже за кілька годин він виступив з терміновим зверненням. 24 лютого українці востаннє бачили свого президента в офіційному костюмі.

Знаючи про намір Росії атакувати столицю, США пропонували Зеленському евакуацію з Києва та України. Натомість президент не погодився та залишився в столиці. Росія намагалася дискредитувати президента та заявляла, що він втік з України, залишивши свій народ та армію напризволяще. Однак агресор отримав відповідь вже 25 лютого – Зеленський показав, що разом із командою лишився у Києві.

Зеленський, Подоляк, Шмигаль, Єрмак, Арахамія в Києві 25 лютого. Фото: скриншот

Найвражаючі фото Володимира Зеленського

З початку повномасштабної війни президент не раз дивував українців знімками з гарячих точок та несподіваними візитами високопосадовців.

Найперше фото, що спричинило активні обговорення – зі звільненої Бучі. Володимир Зеленський на власні очі побачив жахи, які творили там окупанти.

Мережею швидко поширився колаж з двома фотографіями Зеленського, на яких він зображений за день до повномасштабного вторгнення Росії та в Бучі на 41-й день війни. Сам президент прокоментував цей колаж, визнавши, що на ньому "дві різні людини".

Фото: The Bild

Вже за кілька днів після цього вдруге Мережу сколихнули знімки Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Великої Британії (на той момент) Бориса Джонсона. Політики прогулювалися по Хрещатику в Києві 9 квітня, вже за тиждень після того, як російських окупантів відкинули з Київської області та околиць столиці.

Фото: Офіс Президента

Далі шоком для українців стало те, що Зеленський наприкінці травня відвідав Харків. На той час місто активно обстрілював ворог.

Фото: Офіс Президента

Однією з найзнаковіших подій у 2022 році стало звільнення Херсону. Вже через три дні після того, як ЗСУ вигнали з міста окупантів, Херсон відвідав Володимир Зеленський, викликавши шквал емоцій у росіян. Адже вони добре розуміють, що їхній президент ні за що б так не ризикнув.

Фото: Офіс Президента

В грудні 2022 року бої на Донеччині посилилися. Ворог підступив до Бахмута, а бойові дії вже відбувалися на околицях міста. Попри це, 20 грудня Володимир Зеленський відвідує Бахмут. Він спілкується з українськими захисниками, вручає їм нагороди та нарікає місто Незламною Фортецею. Знімки з найгарячішої точки на фронті не просто вразили, а підвищили повагу до свого лідера серед українців.

Фото: Офіс Президента

Фото: Офіс Президента

Але, мабуть, чи не найбільше вразив українців неанонсований візит Володимира Зеленського до США наступного ж дня після поїздки в Бахмут. Це єдиний візит українського лідера за кордон з початку повномасштабного вторгнення. Західні ЗМІ назвали його "історичним", а США пообіцяли українському лідеру та його народові непохитну підтримку.

Фото: Офіс Президента

Окремо світ вразила промова Зеленського у Конгресі США. Після свого виступу український президент вручив Ненсі Пелосі прапор, який йому передали українські військові у Бахмуті. Цей стяг – є символом перемоги України у війні проти російських загарбників.

Володимир Зеленський з початку повномасштабного вторгнення проявив себе як справжній лідер, якого поважають та яким захоплюються. У свій 45-й день народження він отримує привітання від багатьох політиків, колег та українців. Привітала президента і його дружина Олена Зеленська.

"Мене часто запитують про те, як ти змінився за цей рік. І я завжди відповідаю: "Не змінився. Він той самий. Той самий хлопець, якого я зустріла, коли нам було по сімнадцять". Але насправді дещо змінилося: ти набагато менше усміхаєшся нині. Наприклад, так, як на цьому фото… Я бажаю тобі більше причин для усмішки. І ти знаєш, що для цього треба. Ми всі знаємо", – написала перша леді.

Раніше ми писали про те, що Зеленський став одним з найвпливовіших людей світу за версією Bloomberg. Також Зеленський пояснив, чим евакуація з Києва може допомогти Путіну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.