Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни продовжують бити по гаманцях: скільки коштують популярні продукти в супермаркетах

Розповідаємо, як змінились ціни на різні продукти харчування та що відбувається в супермаркетах

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на популярні продукти в супермаркетах

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на продукти в супермаркетах України змінюються майже щомісяця. Так, наприкінці листопада подорожчали такі продукти як яйця, хліб, сіль, соняшникова олія та вершкове масло.

За допомогою даних порталу Мінфін розповідаємо, скільки коштують ці продукти в великих супермаркетах України.

Ціни на яйця

На початку осені українців дуже здивували ціни на яйця, вартість цього продукту значно зросла і тенденції до здешевлення наразі немає. У жовтні 2022 року десяток яєць коштував в середньому 57,23 гривні й 60,71 гривні (ціни також залежать від торгової марки). Однак вже наприкінці листопада спостерігається зростання цін, наразі середня вартість десятка яєць торгової марки "Квочка" становить 74 грн.

Ціни на яйця

Вартість хліба

Також трохи змінилась вартість хліба, наприкінці листопада пшеничний хліб коштує в середньому 30,64 грн за 650 г. Ще у жовтні середня вартість такого хліба становила 31,06 грн за 650 г. Нарізний батон вагою 450 г наразі коштує в середньому 20,80 грн, у жовтні в супермаркетах вартість такого хліба становила 22,24 грн за 450 г.

Скрин: Мінфін
Скрин: Мінфін
Скрин: Мінфін

Скрин: Мінфін

Скрин: Мінфін

Скрин: Мінфін

Ціни на вершкове масло

Ціни на вершкове масло наприкінці листопада теж зросли. У жовтні 2022 року вершкове масло торгової марки "Селянське" 72,5% коштувало в середньому 65,58 грн за 200 г, наприкінці листопада середня вартість такого масла становить 68,90 грн за 200 г. Вершкове масло ТМ "Яготинське" 73% наразі коштує 64,50 грн за 200 г, ще у жовтні таке масло можна було побачити в супермаркетах за 62,04 грн.

Ціни на вершкове масло

Ціни на соняшникову олію

Також трохи зросла вартість соняшникової олії. Наприкінці листопада соняшникова олія торгової марки "Олейна" в середньому коштує 62,55 грн за 850 мл. У жовтні вартість такої олії становила 62,44 грн за 850 мл. Соняшникова олія ТМ "Щедрий дар" наразі коштує в середньому 65,47 грн за 850 мл, у жовтні 2022 року таку олію в супермаркетах можна було купити за 65,23 грн.

Ціни на соняшникову олію

Раніше ми розповідали, скільки коштують фрукти в великих супермаркетах України. Також ми писали, які продукти харчування можуть подорожчати вже зовсім скоро. Більше про ціни на продукти в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.