Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на зерно змінилися: скільки коштують пшениця, соняшник та кукурудза

Деякі культури в Україні за останній тиждень стрімко подешевшали майже на 500 гривень за тонну

Колаж: Pro Гроші

В Україні змінились ціни на зернові

Колаж: Pro Гроші

В Україні цього тижня знизилися ціни на на деякі зернові та олійні культури, тоді як на кукурудзу та пшеницю вони пішли вгору.

Про це свідчать дані Tripoli.land.

Пшениця та кукурудза

Так, ціни на пшеницю почали знижуватися в середині тижня – з 4 910 до 4 713 гривень за тонну. Однак в четвер та п'ятницю ціна різко зросла і, станом на 21 жовтня, становить 5 364 гривень за тонну.

Водночас, ціна на пшеницю другого класу в середу 19 жовтня впала до 6 763 гривень, а вже 21 жовтня становить 6 915 гривень за тонну.

Також дорожчає і пшениця третього класу. Ціна підскочила з 6 574 до 6 950 гривень за тонну.

За останні дні зафіксоване подорожчання кукурудзи. Ціна піднялася з 5 199 до 5 630 гривень за тонну.

Які культури подешевшали

Ціни на соняшник на початку тижня трималися впевнено на одному рівні – 14 449 гривень за тонну. Однак в середині тижня ціна обвалилася і зараз становить 14 356 гривень за тонну.

Крім того, ціна знизилася також на ячмінь – з 4 396 до 4 304 гривень за тонну. Помітно подешевшала соя – з 12 914 до 12 465 гривень за тонну. Зменшилася вартість і рапса – з 14 389 до 14 025 гривень.

Водночас, ціна на горох залишилася без змін – 5 675 гривень за тонну.

Раніше ми писали про те, що робота "зернового коридору", яким здійснюється експорт української агропродукції Чорним морем, буде продовжена після 20 листопада.

Міністр інфраструктури України Олександр Курбаков провів переговори в Туреччині 16 жовтня, після яких зробив таку заяву. У фокусі перемовин була реалізація "зернової ініціативи" та продовження її дії. За результатами обговорень, сторони-учасники "Ініціативи" – ООН, Туреччина та Україна – підтвердили, що готові забезпечувати роботу "зернового коридору" і надалі.

"На даний момент немає жодних сумнівів, що робота "зернового коридору" буде продовжена після 22 листопада", – заявив Курбаков.

Нагадаємо, з моменту старту "зернової угоди" з України експортували близько 8 мільйонів тонн агропродукції.

Сайт Pro Гроші також писав, скільки агропродукції експортують поїздами. Також ми розповідали, скільки заробила Росія на продажу українського зерна.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.